• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

İdris Günaydın: Prof. Nazım Elmas, Türkiye siyasetine yeni şeyler söylüyor!

İdris Günaydın: Prof. Nazım Elmas, Türkiye siyasetine yeni şeyler söylüyor!
Prof. Nazım Elmas, münevver birikimi, ağırbaşlılığı ve ağabey tavrı, ilim adamı ağırlığı ile öncelikle Giresun siyasetine ve tabii ki Türk siyasetine yeni bir üslup katmaya geliyor.

Giresun’un dört vekilliği dört partiye bölünse de, dört vekilliğin tamamını AK Parti çıkarsa da hepsine ağabeylik yapabilecek bir üslup…

Birkaç kez kendisiyle arazide gezme fırsatı bulduk. Kızmayan, kendini dinletir hitabet, insanlarla konuşunca “bam teli”ne dokunur bir gönül frekansı, dar alanda çözüm üretme kabiliyeti…

Sinirli siyaseti sekinete, hırçın siyaseti tebessüme, çözümsüz siyaseti çözüme, güven vermeyen ve yalama yapmaya yüz tutmuş siyaseti güvene irca eden bir siyaset anlayışı…

Ülkemizin siyaseti Batı ülkelerinin siyaset üslubuna karşı daha sert olabilir. Çünkü biz sert mizaçlı bir milletiz. Onun için asker doğarız. Onun için bayrağımızın ipi, kadınımızın saçı, vatanımızın bir çakılı için cihanı yakarız.

Bu biraz da mizacımızdan gelir.

Nazım Hocaya sordum:

Giresun vizyonun nedir?

Cevap verdi: 

1- Giresun Üniversitesinde görev yapan bilim adamlarının Giresun için öngördüğü, uygulamaya konulabilir çalışmaları hayata geçirmeye ve yeni şeyler üretmeye çalışmak.

2- Giresun’a özel olarak içinde Mavi Göl, Kuzalan Şelalesi ve Turkuaz Travertenleri ile Kulakkaya, Bektaş, Kümbet Yaylalarının bulunduğu geniş havzayı endemik bitkilerin doğal haliyle yaşatıldığı, “Yayla ve Kongre Turizminin Merkezi” yapmak için gereken çabayı göstermek.

3- Giresun’un doğal alabalık yetişebilecek su seviyesine ve su soğukluğuna uygun derelerinde alabalık yetiştirebilmek için hükumet, Giresun Valiliği iş birliği ile çok ciddi ve sıkı bir işbirliğine gitmek. Gerekirse bu konuda dereleri ıslah çalışmaları yapmak. Bilahare “Derelerde lisanslı olta balıkçılığı”nı hayata geçirmek.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/idris-gunaydin/prof-nazim-elmas-turkiye-siyasetine-yeni-seyler-soyluyor-41992.html

Bu haber toplam 236 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim