• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

"İman - Feraset - Heyecan; Necmettin Erbakan"

"İman - Feraset - Heyecan; Necmettin Erbakan"
Dava ve gönül insanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hayatı, eserleri, mücadelesi, istikameti ve düşünce dünyasının anlatıldığı “İman - Feraset - Heyecan; Necmettin Erbakan” kitabının ikinci baskısı Memur-Sen Yayınları arasından çıktı.

Genç Memur-Sen tarafından “Erbakan Hoca ve Gençlik” projesi kapsamında hazırlanan eserin editörlüğünü Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi  Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu üstlenmiş.

Refah Partisi'nin kurucu lideri ve aynı zamanda Başbakanlık yapmış olan Necmettin Erbakan, benimsediği Milli Görüş Hareketi ile kitleleri etkilemiş, gönüller kazanmış, davasının en önemli taşıyıcıları olarak da gençlere büyük önem vermiş bir devlet adamı.

Bir dönemin Türk siyasi tarihine damga vuran, 54. Hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anmak ve anlatmak amacıyla hazırlanan eser, Erbakan’ın yakınında bulunmuş, birlikte çalışmış, birlikte siyaset yapmış, yol arkadaşlığında bulunmuş isimlerin değerlendirmelerinden oluşuyor.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın’ın sunuş yazısıyla başlayan kitapta yer alan değerlendirmeler ve yazarları: Takdim: Başlarken: Nizamı Arayan Adam Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu,  Önsöz: Ali Yalçın, Teşekkür: Mustafa Başkara, Mücadelede Azim ve İradenin Adı: Erbakan: Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Medeniyet Düşüncesi ve Üslup Bağlamında Erbakan Hoca: Ali Haydar Haksal, Millî Davamız Kıbrıs Vatanın Ta Kendisi: Av. Bülent Turan, Erbakan Hoca ve Medya: Ekrem Kızıltaş, Erbakan Hocamız, Canım Babam: Elif Erbakan Altınöz, Kum Saati: İhsan Aktaş, Erbakan Hoca ve Yerel Yönetimler: İsmail Destan,

Kuleden Bakmayan, Ceht Eden Bir Akademisyen: Necmettin Erbakan Prof. Dr. Kudret Bülbül, Erbakan Hoca ve 28 Şubat Süreci: Doç. Dr. Merve Safa Kavakcı, Erbakan Hoca ve Adil Düzen: Prof. Dr. Mete Gündoğan, Erbakan Bize Asıl Olarak Ne Dedi?: Mustafa Şen, İslâmi Kitle Seferberliğinin Kaynağı Olarak Milli Gençlik Vakfı: Dr. Nazım Maviş, Necmettin Erbakan ve Ekonomi: Prof. Dr. Ömer Bolat, Millî Görüşçü Her Zaman Gençtir: Selim Cerrah, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız ve Hareketten Siyasete Kadınlar: Sibel Eraslan,

Genç Erbakan: Tacettin Çetinkaya, İdeal Bir Devlet Adamı Portresi Olarak Erbakan Hoca: Prof. Dr. Yusuf Tekin.

Genç kuşaklar için kılavuz olacağı düşüncesi ile Genç Memur-Sen'in "Erbakan Hoca ve Gençlik” başlıklı projesinin ürünü olarak hazırlanan  "Necmettin Erbakan" kitabı, "önce ahlak ve maneviyat" diyerek siyasete atılan dava adamı Erbakan’ı tanımak isteyen tüm araştırmacılar için kaynak niteliği taşıyor.

İman - Feraset - Heyecan; Necmettin Erbakan / Memur-Sen Yayınları: 28 / 2. Baskı: Şubat 2022 / Sayfa sayısı: 229

Mahmut Erdemir

 

Bu haber toplam 712 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim