• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

İnsaniyet.net Türkiye Yazarlar Birliği Ödülünü Aldı

İnsaniyet.net Türkiye Yazarlar Birliği Ödülünü Aldı
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, 1 Ocak 2023 günü TYB Genel Merkezi Genç Kahve’de düzenlediği basın toplantısında ödül alacak kişi kurum ve kuruluşları duyurdu.

Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan yaptığı konuşmada, “Acısı, tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. Öncelikle; 2023 yılının Milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur, barış ve hayırlar getirmesini diliyorum. 2022 zor bir yıl oldu. Az da olsa etkisi devam eden Covid-19 salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de zor bir yılı geride bıraktık. Salgından vefat edenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, hastanelerde tedavi gören tüm vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin kadim medeniyetimizin kültür değerlerinin korunması, yaygınlaştırılması ve kalıcı hale getirilmesi amacıyla;  1978 yılında kurucu ve şeref Başkanımız D. Mehmet Doğan ve arkadaşları tarafından kurulduğunu belirten Arıcan sözlerini sürdürdü:

“Türkiye’nin kültür-sanat yaşamına yön veren, öncülük yapan TYB; 45 yıllık geçmişi içerisinde; siyaset üstü konumu ve demokratik yapısı ile birliğimize üye olsun olmasın bütün yazar, fikir adamı, sanatçı ve aydınlarımızın kendilerini özgürce ifade edebildikleri mesleki, sivil ve demokratik bir zemin meydana getirmiştir. Özgün, nitelikli, etkililiği ve kapsayıcılığı en fazla olan kültürel faaliyetleri tercih eden Türkiye Yazarlar Birliği için 2022 oldukça verimli geçti. Bu faaliyetlerden sadece bazılarını ifade etmek istiyorum;

Türkçe Şurası, Ankara ve İstanbul Edebiyat Festivalleri, 30 yıldır; Türk dünyasının en büyük ve en geniş katılımlı edebiyat ve kültür faaliyeti olma özelliğini koruyan “Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni” nin 15 ncisi,  2. Tarihi Yaşatmak Şehri Yaşatmak Sempozyumu, 6. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi, 4. Uluslararası  Genç Yazarlar Kurultayı, 5. Tarihî Roman ve Romanda Tarih Bilği Şöleni, İstiklal Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u anma programları ki bunu 44 yıldır gerçekleştiriyoruz, Yeni Anayasa, Doğu Türkistan çalıştayları, 60 Yıl Sonra Ahmet Hamdi Tanpınar Bilgi Şöleni,  Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri, Mesnevi, Yunus Emre, Safahat, Nurettin Topçu,  Sezai Karakoç ve şehir  okumaları.  Tüm bu faaliyetlerimizi kitaplaştırarak literatüre de katkı sağlıyoruz.”

Kalkınma planlarında kültür, sanat, edebiyat politikalarına daha fazla yer verilmeli…

2023 yılında gerçekleştirecekleri faaliyetler hakkında da bilgi veren genel Başkan Arıcan, “Her yeni yılla birlikte umutlar tazelenir ve iyimser beklentiler artar. Bizim de; 45 yıllık bilgi, birikim, deneyim ve özgüvenle geleceğe dair önemli hedeflerimiz ve projelerimiz var. Yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları ödüllerini açıklamadan önce önemli iki konuya vurgu yapmak istiyorum. İlki; Ülkemizde özellikle son yirmi yılda ulaşımdan sağlığa, ekonomiden bilim ve teknolojiye, sanayiden tarıma, çevreden turizme kadar birçok alanda önemli adımlar atıldı. Teknolojik atılımlar ve yatırımlar hâlâ devam ediyor. Bu anlamda; son yıllardaki en önemli başarı hikayelerimizden biri olan, Türkiye’nin gökyüzündeki imzası milli üretim İHA ve SİHA’ları göğsümüz kabararak izliyoruz. Emeği geçenleri milletimiz adına tebrik ediyorum, yürekten kutluyorum. Bir ülkenin topyekûn kalkınması ve gelişimi için temel kalkınma planları yapılırken, gelecek dönemlere yönelik yol haritası çizilirken kültür-sanat-edebiyat politikalarına mutlaka daha fazla yer verilmeli, daha geniş alanlar açılmalıdır.” diye konuştu.

Devamı: https://www.insaniyet.net/insaniyet-net-turkiye-yazarlar-birligi-odulunu-aldi/

Bu haber toplam 241 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim