• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

İnsanlığa Düşen Gölge

İnsanlığa Düşen Gölge
Gözlerinizde zamanın durduğu, insanlığın izi üzerinde olduğu ama zihninizin durmadığı ve insanlığın izine düşmüş bir gölge, bu yüzden ilerleyemeyen insanlık, Güneşimin Önünden Çekil.

 Gelip geçme penceremin önünden, içime gölgen düşer. Bu pencere açılır, gelir geçer gölgeler. Sen de durma güneşin önünden çekil. Gölgeni heybende götür. Sonra azığın olur. Baharın içine güneşi koy, pencereme getir. Düşünmezdim bu kadar eseri, içimi dağlayıp yanmazdım bu kadar, yazmazdım, yazamazdım. Güneşimin önünden çekil, sende doğsun güneş, penceremden içeri girsin. O zaman durur zaman. Zihnin serüveni koşar, zamanda durmaz insanlık. Öyle bir serüven ki inşası yerlerden göklerden taşıyor. Geçmişi geleceği aşıyor. Gölgelenmiş iz, mevsimi kış. Umudu güneştedir. Dermanı da yazar.

İki günlük dünya, dar baharı. "Gelin katılın bu yolculuğa.", "Kendimi ta derinden tanımak istiyorum diyor, Tolstoy." İstedim ki iz bırakanları yazayım insanlığa açsın renk renk. Herkes bir renk bulsun hayatı kendi renginde anlatsın. Çağlar rengârenk olsun. Salına salına zamanda ilerlesin ayak izi.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/insanliga-dusen-golge-k4830.html

Bu haber toplam 205 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim