• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

İsmail Yaşa: Ayasofya kararının yankıları

İsmail Yaşa: Ayasofya kararının yankıları

Türkiye’nin yıllar önce yapılan bir hatayı düzelterek Ayasofya’yı yeniden gerçek kimliğine kavuşturmasının yankıları devam ediyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: İslam dünyası kararı büyük bir coşkuyla karşıladı.

“İstanbul’u ilk ziyaretimizde inşallah Ayasofya’da namaz kılacağız” diyen Arap arkadaşlarımdan çok sayıda kutlama mesajı geldi. Kuzey Afrika (el-Mağribu’l-Arabî) Alimleri Birliği yayınladığı bildiride Ayasofya’nın yeniden cami hüviyetine kavuşmasını “büyük bir tarihi olay” olarak niteledi ve “Sevincinize biz de katılıyoruz” dedi.

Batı Afrika ülkelerinden Togo’da Ayasofya’nın esaretten kurtuluşu münasebetiyle şükür kurbanları kesildi. Son dönemde Türkiye düşmanlığında sınır tanımayan diktatör Arap rejimlerinin Ayasofya konusunda Yunanistan’la saf tutması ve Hıristiyan Batı’dan daha çok tepki göstermesi kimseyi aldatmasın. Onların derdi kilise, müze ya da cami değil. Tek dertleri Erdoğan liderliğinde her geçen gün daha da büyüyen Türkiye.
 

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/ayasofya-kararinin-yankilari

Bu haber toplam 190 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim