• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

İsmail Yaşa: Biden Suudi Arabistan’ı rehin aldı

İsmail Yaşa: Biden Suudi Arabistan’ı rehin aldı

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü’nün (DNI) Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili CIA raporunu açıklaması, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda işlenen vahşetteki rolüne bir kez daha dikkat çekti. Aslında rapor bilinmeyen bir şeyi deşifre etmedi. Çünkü cinayetin işlenişine bakan herkesin herhangi bir başka kanıta ihtiyaç duymadan söyleyeceği şey şudur: Böyle bir eylem Suudi Arabistan’ı fiilen yöneten Veliaht Prens’in bilgisi dışında gerçekleştirilmiş olamaz.

Rapor, aslında bir önceki yönetim döneminde tamamlanmıştı fakat Donald Trump tarafından sümenaltı edildi. Demokratlar seçimlerden önce verdikleri sözde Joe Biden’ın başkan seçilmesi halinde raporu açıklayacaklarını ilan etmişlerdi. Önceki gün o söz yerine getirildi.

CIA dışındaki istihbarat kurumlarının da katkıda bulunduğu raporda Kaşıkçı’nın yakalanması ya da öldürülmesi emrini verenin Suudi Arabistan Veliaht Prensi olduğu sonucuna ulaşıldığı belirtiliyor ve Muhammed bin Selman’ın ülkesinde karar alma mekanizmalarını kontrol ettiği, muhalifleri susturmak için şiddet içerikli adımlar attığı kaydediliyor.

Suçlu var ceza yok

Önceki gün açıklanan istihbarat raporunda Cemal Kaşıkçı’yı infaz emrinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi tarafından verildiği açıkça ifade ediliyor. Bu, Muhammed bin Selman’ın elebaşı ve bir numaralı suçlu olduğunu gösteriyor. Cinayeti bilfiil işleyenler ve bir şekilde suça karışanlar Suudi Arabistan devlet görevlileri. Onlar kendilerine verilen emri yerine getiriyorlar. İtiraz etme ya da “Ben yapmam, başkası yapsın” deme gibi bir seçenekleri de yok.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/6539285/ismail-yasa/biden-suudi-arabistani-rehin-aldi

Bu haber toplam 133 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim