• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

İsmail Yaşa:Gannuşi’ye yargı baskısı

İsmail Yaşa:Gannuşi’ye yargı baskısı

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, bir yandan ülkesindeki sistemi değiştirecek adımlar atmaya ve diğer yandan da halk iradesine yaptığı darbeye karşı çıkanları susturmak için her türlü yola başvurmaya devam ediyor.

Kays Said’in darbeye karşı oldukları için cezalandırmak ve siyaset dışına itmek istediği isimlerin başında hiç şüphesiz feshedilen Tunus Parlamentosu Başkanı ve en-Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi ile eski Cumhurbaşkanı Munsıf el-Merzuki geliyor.

Raşid el-Gannuşi, yeniden açılan “Nema Tunus” Derneği davasında “kara para aklamak” ve “terörü finanse etmek” ile suçlanıyor.

Tunus’un en büyük siyasi partisi en-Nahda Hareketi liderinin oğlu Muaz, kızı Sümeyye, damadı eski Dışişleri Bakanı Refik Abdüsselam ve geçenlerde dört gün gözaltında tutulan eski Başbakan Hammadi el-Cibali de aynı davanın şüphelileri arasında.

Tunus yargısı el-Gannuşi, Abdüsselam, el-Cibali ve diğer zanlıların banka hesaplarını dondurdu.

Raşid el-Gannuşi’nin avukatı müvekkilinin Tunus’a ülke içinden ve dışından yatırımcı ve uzman kazandırmayı hedefleyen söz konusu sivil toplum kuruluşuyla hiçbir ilişkisi bulunmadığını, kurucusu ya da üyesi olmadığını, derneğe herhangi bir bağış da yapmadığını söylüyor.

Avukatı her ne kadar el-Gannuşi’nin masum ve hakkındaki ithamların asılsız olduğunu belirtse de dava baştan sona hukuki değil siyasi olduğu için 81 yaşındaki Tunuslu liderin cezaevine girme ihtimali gündemde.

Kays Said darbesinin arkasında Mısır İstihbaratı’nın desteği olduğu artık sır değil ve Tunus Cumhurbaşkanı’nın akıl hocalarının Mısır’da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye neler yaptıkları herkesin malumu.

Raşid el-Gannuşi’nin cezaevine girip girmeyeceği darbecilerin tam olarak ne istediklerine bağlı.

Şayet amaçları arzu ettikleri sistemi kurarken en-Nahda Hareketi liderini elini kolunu bağlayıp muhalefet edemez hale getirmekse halihazırda kendisine yöneltilen suçlamalarla yargılanıyor olması bunun için yeterli olacak.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/11378492/ismail-yasa/gannusiye-yargi-baskisi

 

 

Bu haber toplam 266 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim