• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

İsrafil Kuralay: İnsani değerler ve sistemler

İsrafil Kuralay: İnsani değerler ve sistemler
Virüs nedeniyle İnsanlık olarak kendimizi sorguladık, insanlığın gidişatına yönelik kafa yorduk, fikir fırtınaları yaptık.

Genel alışkanlıklarımızın dışına çıkarak hayata biraz içerden biraz dışarıdan bakma fırsatı elde ettik. Peşinden koştuğumuz dünyanın o kadar da koşulmaya değer olmadığını anladık. Bir nefeslenme miktarı da olsa durduk soluklandık. Kimimiz az kimimiz çok dersler çıkardık. Ama artık her şeyin “dün” gibi olmaması gerektiği kanaatine vardık.

Ancak bir başka gerçekle karşı karşıyayız.  Doğru ve iyi olarak gördüklerimizi nasıl hayata geçireceğiz? Çünkü kısa zamanda insan olarak eski alışkanlıklarımıza geri döner hiçbir şey olamamış gibi kaldığımız yerden devam ederiz; yeni büyük bir “bela” ile karşı karşıya kalıncaya kadar. Şahsi olarak çıkarılacak sonuçlar yanında kurumlara tekabül eden sonuçlar nasıl bir neticeye kavuşacak?

İnsan olmak noktasında dünyaya, çevreye, hayvanlara ve insanlara karşı sorumluluklarımızı gözden geçirdik. Birçok konuda hata yaptığımızı kabul ediyoruz. Yaratılışın ve fıtratının gereği insanoğlu kötü ve iyi huylar noktasında büyük çoğunlukla aynı fikirde. Bu durumun sevindirici yani çözümler noktasında da aynı fikirde buluşacağımız çok fazla konunun olması.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/insani-degerler-ve-sistemler

Bu haber toplam 214 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim