• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

İsrafil Kuralay: İstanbul’un kültürel yüzü

İsrafil Kuralay: İstanbul’un kültürel yüzü

Uzun yıllardır İstanbul’a yağmayan kar nihayet teşrif etti de tarihi şehir beyaz bir örtüye büründü. Muhteşem siluet başka bir görünümle karşımıza çıktı. Zaten beyaz perde inmeden önce de virüs nedeniyle sahne epeyce boşalmıştı.

İstanbul binlerce tarihi eserleriyle adeta bir açık hava sanat galerisi gibidir.  Binlerce yıl bu şehirde işler sanatla yapılmış, arkadan gelen nesiller yeni güzellikler katarak bu galerinin zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.

İstanbul’un hemen hemen her yerinde tarihin derin izlerine şahit olmak mümkünse de en yoğun bölge sur içi dediğimiz, tarihi yarımadadır. Roma İmparatorluğu’nun, Osmanlı Devleti’nin payitaht merkezi burasıdır. Saraylar, kiliseler, camiler, sarnıçlar, çarşılar gibi hayatın merkezinde duran işler burada yüksek sanatla yapılmış ve binlerce yıl nesilden nesile aktarılmıştır. Bu tarihi yapılar sanatçılara, düşünürlere, yazarlara ilham kaynağı olmuştur.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/israfil-kuralay/istanbulun-kulturel-yuzu

Bu haber toplam 358 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim