• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

İsrafil Kuralay: Korkut Ata’nın izinde Türk dünyasına yolculuk

İsrafil Kuralay: Korkut Ata’nın izinde Türk dünyasına yolculuk
Teknoloji sayesinde dünya küçülmeye devam ediyor. Korona virüs küçülmeyi daha da hızlandırdı. “Hayat eve sığar” diye sığındığımız odalardan dijital imkânlar sayesinde dünyaya açılıyoruz.

“Uluslararası Sinema Derneği” bizi, Türk dünyasında yeni bir kültürel yolculuğa çıkarıyor. Gidemediğimiz Türk coğrafyasının hikâyelerini filmlerle odalarımıza kadar getiriyor.

Uluslararası Sinema Derneği,  “Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali” düzenleyerek bir ilke imza atıyor. Festival 8-12 Aralık tarihlerinde geçekleşecek. Virüs salgını nedeniyle sanal ortamda icra edilecek etkinlik yaklaşık bir hafta boyunca sürecek. Festivalin sınırları kaldırarak ilk aşamada Türk dünyasının kültür bağlamında birliğine vesile olmasını diliyorum. Bu festivalin Türk dünyasının ulusu Dede Korkut’un adına izafeten “Korkut Ata” olması bu çalışmaya ayrı bir anlam ve önem kazandırıyor. Dede Korkut yüzyıllar önce zamanının diliyle, kopuzunu kullanarak meramını en güzel şekilde anlatmış, gelecek nesillere asırlarca akıllarından çıkmayacak dersler vermiştir.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/israfil-kuralay/korkut-atanin-izinde-turk-dunyasina-yolculuk

Bu haber toplam 280 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim