• İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

İstiklal Marşı büyük bilgi şöleni yapıldı

İstiklal Marşı büyük bilgi şöleni yapıldı
TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) tarafından 2021 yılının “İstiklal Marşı” yılı ilan edilmesinin ardından yurdun dört bir yanında etkinlikler düzenleniyor.
İstiklal Marşı ve Mehmet Akif konulu programlarda İstiklal Marşı’nın yazılış süreci, Akif’in şahsiyeti ve eserleri, İstiklal Harbi yılları ve milli marşımızın önemi üzerine konuşmalar yapılıyor.

“İstiklâl Marşının 100. Yılı” faaliyetleri kapsamında; TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un himayelerinde, Türkiye Yazarlar Birliği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin iştiraki ile düzenlenen “100. Yılında İstiklâl Marşı Büyük Bilgi Şöleni” sona erdi. Şölenin bu alanda şimdiye kadar yapılmış en geniş kapsamlı faaliyet olduğu belirtiliyor.

12 Mart 2021 tarihinde, TBMM Tören Salonu'nda; TBMM İdare Amiri ve İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın açılış konuşması ile başlayan bilgi şöleni 5 gün sürdü.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/haber/6795697/istiklal-marsi-buyuk-bilgi-soleni-yapildi

Bu haber toplam 211 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim