• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

“İstiklâl Marşı Yılını Coşku ve Heyecanla Kutlamaya Başladık”

“İstiklâl Marşı Yılını Coşku ve Heyecanla Kutlamaya Başladık”
Türkiye’nin dört bir yanında “İstiklâl Marşı Yılı’nı kutlamaya başlayan Türkiye Yazarlar Birliği, şube başkanları ve temsilcileriyle durum değerlendirmesi toplantısı yaptı.

20.02.2021 tarihinde sosyal medya üzerinden yapılan toplantıda konuşan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Mehmet Âkif Ersoy ve eseri İstiklâl Marşını anlamak ve anlatmak için devletimiz tarafından ilan edilen “İstiklâl Marşı Yılı’nın büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Başkan Arıcan, TYB’nin girişimlerinin sonuç verdiğini; TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un ilk imza sahibi olduğu ve TBMM de grubu bulunan tüm partilerin ortak önergesiyle, 2021 yılının "İstiklâl Marşı Yılı" olmasını içeren düzenlemenin kabul edilmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Kurucu ve şeref başkanı D. Mehmet Doğan ve arkadaşları tarafından 1978 yılında kurulan TYB’nin ilk günden bugüne beslendiği kaynak olarak Âkif’i işaret eden Başkan Arıcan, “Aradan geçen 42 yılda biz Âkif’i ne unuttuk ne de ihmal ettik. Genel merkez, şubelerimiz ve temsilciliklerimizle ülkemizin dört bir yanında, hemen hemen her şehrimizde Âkif ve eserlerini konu alan faaliyetlerimiz oldu.” dedi.

İstiklâl Marşı'nın yazıldığı dönem ve öneminin hatırlanması amacıyla; 2021 yılı içinde kutlanacak “İstiklâl Marşı Yılı” ile ilgili valiliklere, belediye başkanlarına ve üniversite rektörlerine işbirliği teklifiyle mektuplar yazdıklarını belirten Genel Başkan Arıcan MEMUR-SEN Konfederasyonu ile de protokol imzaladıklarını ifade etti.

“Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda; bakanlık tüm il ve ilçe milli eğitim müdürlerine “İstiklâl Marşı Yılı” ile ilgili; panel, söyleşi, yarışma, şiir dinletisi vb etkinlikler düzenlenmeleri için genelge gönderdi” diye konuşan Başkan Arıcan, şube başkanları ve temsilcilere şunları söyledi:

“Bir çok ilimizde de coşku, heyecan ve gururla kutlamalar başladı. Daha geniş kutlamaların gerçekleşmesi için, İlinizde bulunan tüm kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri, yerel basını, sivil toplum ve meslek kuruluşlarını ziyaret ederek “İstiklal Marşı Yılı”nı ortak iş birliği içinde kutlayalım teklifinizi iletin. Âkif hepimizin değeri, İstiklal marşı hepimizin üzerinde ittifak ettiği marşımız dolayısıyla, gerçekleştireceğimiz ortak faaliyetler millet olarak ihtiyacımız olan birlik beraberliğimize de vesile olacak.”

Konuşmasında, Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'u ziyaret ettiklerini de belirten Genel Başkan Arıcan, Meclis Başkanımız Mustafa Şentop Türkiye Yazarlar Birliği’ni ve faaliyetlerini takip ettiğini, Mehmet Âkif Ersoy’un hatırlanması, eserlerinin tanıtılması için gayret gösteren TYB’ne takdirlerini ifade etti. Ayrıca, salgının seyrine göre zamanı oldukça ülke genelinde yapılacak “İstiklal Marşı Yılı” etkinliklerine katılacağını ifade etti.” dedi.

Toplantıda söz alan şube başkanları ve temsilciler ise yaptıkları konuşmalarda, şehirlerinde İstiklal Marşı’nın anlamı ve bizlere ne tür mesajlar verdiğine dair  konferans, yarışma, sergi, söyleşi ve sempozyumlar düzenlemeye başladıklarını ifade ettiler.

Toplantıya, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Genel Başkan Başdanışmanı İbrahim Ulvi Yavuz, Genel Sekreter Doç. Muhammed Enes Kala,  Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemir,  İdari İşler Müdürü Mustafa Ekici, Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir, Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Yıldız, Giresun Şube Başkanı Nazım Elmas, İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, İzmir Şube Başkanı Abbas Levent Ertekin, Kahramanmaraş Şube Başkanı  Fazlı Bayram, Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, Sakarya Şube Başkanı Hasan Salih Sağlam, Şanlıurfa Şube Başkanı  Mahmut Kaya, Trabzon Şube Başkanı  Kamuran Tuna, Kahramanmaraş Şubesi Başkan Vekili Enver Çapar, Malatya Temsilcisi Adil Akkoyunlu, Batman Temsilcisi Şemsettin Dursun, Siirt Temsilcisi İzzettin İçin, Kırşehir Temsilcisi Maksut Yiğitbaş, Elazığ Temsilcisi Nazım Payam, Mardin Temsilcisi Ömer Bozkurt katıldı.

                                                                                                             Mahmut Erdemir

Bu haber toplam 530 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim