• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

"İstiklâl Marşı’mızın 100. Yılını Coşkuyla kutlayalım"

"İstiklâl Marşı’mızın 100. Yılını Coşkuyla kutlayalım"
TYB Başkanı Arıcan: İstiklâl Marşı’mızın 100. Yılını Coşkuyla kutlayalım

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, İstiklâl Marşı’nın millî marşımız olarak TBMM de kabulünün yıldönümü olan “2021’in İstiklâl Marşı yılı olması” için kampanya başlattı.

Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan bu maksatla bir basın açıklaması yayınladı.

Arıcan açıklamasında, TYB’nin kurulduğu 1978 yılından bu yana, İstiklâl Marşınınn Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anlamak, anmak ve anlatmak amacıyla yurt içinde ve yurt dışında çok önemli faaliyetler düzenlediğini belirtti.

 

Toprak, bayrak, din, dil, vaz geçmeyeceğimiz değerlerimizdir

Gerçekleştirilen faaliyetlerin daha nitelikli, kalıcı, kapsayıcı ve sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla da; TYB Vakfı bünyesinde “Mehmet kif Ersoy Araştırmaları Merkezi” kurulduğunun altını çizen Genel Başkan Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şimdi ise, İstiklâl Marşının kabulünün 100. Yılı dolayısıyla “2021 yılının İstiklâl Marşı Yılı” olarak kutlanması için tüm hazırlıklarını tamamladı. TYB olarak şu gerçeği hatırlamak ve hatırlatmak zorundayız; Geleceği planlarken geçmişi bilmek, çok değil 100 yıl önce bu topraklarda ne olup bittiğini, millet olarak var veya yok olma mücadelesinde istikbalimiz için kimlerin ne fedakarlıklar yaptığını, cephede savaşan, kürsüde konuşan kahramanlarımızı gençlerimize anlatmak zorundayız. Ülkemiz zor bir coğrafyada bulunuyor, geçmişte olduğu gibi bugün de Ortadoğu’da küresel güç odakları akıttıkları kanla sınırları belirlemeye devam ediyor. Yani, 100 yıl öncesinde olduğu gibi halen kargaşa, kaos ve savaşlar devam ediyor. İşte tüm bu belirsizlikler içerisinde, Türkiye’nin en önemli hedefi; millî birlik ve bütünlüğü sağlamak; Toprak, bayrak, din, dil, vaz geçmeyeceğimiz değerlerimizi korumak. Bu değerlere elbette kimi tarihî olayları, şahsiyetleri, sembolleri de eklemek zorundayız.”

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/haber/5850187/istiklal-marsimizin-100-yilini-coskuyla-kutlayalim

Bu haber toplam 661 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim