• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

“Kâni Karaca Kim Diye Sorarsanız”

“Kâni Karaca Kim Diye Sorarsanız”
Üstatla ilgili en kapsamlı çalışmaları yapan Gönül Paçacı Tunçay “Bizim gözümüzün önünde, bizim ulaşamayacağımız bir örnek, özel bir kişilik.” diyerek kendisi ile ilgili en güzel tanımlamalardan birisini yapıyor.
“Kani Karaca’nın varlığı şüphesiz çok çok önemlidir, ondan daha önemli olan onun varlığını algılayabilen insanların sayıca artacak olmasıdır.”

“Kani Karaca kimdir?” diye sorarsanız, “canım, şarkıcının teki, alelade bir şarkıcı…” olarak tanımlar Kani Karaca. Bu cevaba minik bir gülümseme sonrası, eğer alelade bir şarkıcı bu meziyetlerde ise dünyaya kaç tane şarkıcı gelip geçmiştir sorusu eşlik eder içinizde.

Küçükken televizyonda yayınlanan kandil geceleri ve Mevlevi ayinlerinde hem okuyucu hem Kudümzen olarak görmüştüm; siyah gözlükleri ve ilginç ses tekniği ile dikkatimi çekerdi. Tabi büyüdükçe yaptığı işin derinliği ve yeteneğinin büyüklüğünü kavramaya başlıyorsunuz. Aslında hayata, çok küçük yaşlarda bir kaza sonucu gözlerini, 3 yaşında da babasını kaybederek tırnak içinde dezavantajlı başlayan Üstat, Allah vergisi ifadesinin en güzel örneğini gördüğümüz özel bir yetenekle donanmış ve bu donanıma, kendisi ile barışıklığını eklemiş bir insan…

Batı her gittiği noktaya kendi kültürünü de götürmüş, öğretmiş, özümsetmiş ve en üst düzey olduğunu toplumlara zorla ya da sevdirerek kabul ettirmiş. Dünyanın neresine giderseniz gidin Mozart, Beethoven, Bach gibi müzik dâhilerinin isimlerinin bilinir olduğunu görürsünüz. İnsanlar eserlerini dinlememiş olsa bile bir şekilde bu isimleri bilmektedirler. Biz de yıllar boyunca bu eziklik duygusu ile hem kulağımızı hem de gözümüzü kapatarak içimizdeki dâhilerin büyüklüğünü fark edemedik. Özelinde Kâni Karaca genelinde birçok kişi üstte saydığımız isimlerden daha az yetenekli değildi. Ama maalesef sadece bilen biliyordu.

Devamı: https://www.insaniyet.net/kani-karaca-kim-diye-sorarsaniz/

Bu haber toplam 850 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim