• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Kar, Şehir ve Bir Yağmur Öyküsü

Kar, Şehir ve Bir Yağmur Öyküsü
Van’ın semalarında sakin ve hafif bir kar dolanıyorken, pen­cereden yere doğru inen lapa lapa kar tanelerini gözlemeye baş­ladım.
Bu şehre yerleşmeye karar verdiğim günlerin arifesinde aynen böyle lapa lapa kar yağıyordu. Büyük keyif almıştım. San­ki burada yağan kar başka memleketlerde, başka diyarlarda, hat­ta başka dünyalarda yağmıyordu. Uzun yıllar Van’dan uzak kal­mıştım. Belki beni böyle duygulara sevk eden şey, hasretti, öz­lemdi. Van güzel bir şehirdi ve ben Van’ı seviyordum. Anladım.
 
Lapa lapa kar yağıyor. Tabiatın o musiki ahengi kendini gös­teriyor yavaş yavaş. Ağaçlar bir gelin gibi süsleniyorlar. Yol bo­yunca iğde ağaçlarının salkım saçak görüntüleri beni mest edi­yor. Her bir dalları taze yemiş vermiş meyve fideleri gibi huzur­lu bir ağırlık altında boyunları bükülmüş, yoldan geçenleri sey­re dalmışlar. Erek Dağı bütün ihtişamıyla bana selam dur­muş sanki, bembeyaz bir örtü altında yine de mağrur ve dik. Renk tonlarını hiçbir yerde görmediğim göl sularının üzerine düşen iri kar taneleri, muhakkak şu an sakin ve kendi iç hesap­larına gömülü olan Van Gölü’nün turkuaz rengine meftun olarak eriyip kaybolmak için yarış edercesine iniyorlar.
 
Bir de yağmur Van’da apayrı yağar. Ben yağmuru çok sevme­sine severim fakat bu yağmurun Van’da yağmasıyla çıkıp gönlümce ıslanamıyorum, kordon boyu yürüyemiyorum, sokak ve caddelerinde dolaşamıyorum. Şehrin egzotik görüntüsü buna müsait olmadığı gibi sanki insanları da buna müsait değil.
Bu haber toplam 263 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim