• İstanbul 17 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 19 °C
  • Konya 11 °C
  • Sakarya 16 °C
  • Şanlıurfa 18 °C
  • Trabzon 18 °C
  • Gaziantep 16 °C
  • Bolu 11 °C
  • Bursa 16 °C

Kar, Şehir ve Bir Yağmur Öyküsü

Kar, Şehir ve Bir Yağmur Öyküsü
Van’ın semalarında sakin ve hafif bir kar dolanıyorken, pen­cereden yere doğru inen lapa lapa kar tanelerini gözlemeye baş­ladım.
Bu şehre yerleşmeye karar verdiğim günlerin arifesinde aynen böyle lapa lapa kar yağıyordu. Büyük keyif almıştım. San­ki burada yağan kar başka memleketlerde, başka diyarlarda, hat­ta başka dünyalarda yağmıyordu. Uzun yıllar Van’dan uzak kal­mıştım. Belki beni böyle duygulara sevk eden şey, hasretti, öz­lemdi. Van güzel bir şehirdi ve ben Van’ı seviyordum. Anladım.
 
Lapa lapa kar yağıyor. Tabiatın o musiki ahengi kendini gös­teriyor yavaş yavaş. Ağaçlar bir gelin gibi süsleniyorlar. Yol bo­yunca iğde ağaçlarının salkım saçak görüntüleri beni mest edi­yor. Her bir dalları taze yemiş vermiş meyve fideleri gibi huzur­lu bir ağırlık altında boyunları bükülmüş, yoldan geçenleri sey­re dalmışlar. Erek Dağı bütün ihtişamıyla bana selam dur­muş sanki, bembeyaz bir örtü altında yine de mağrur ve dik. Renk tonlarını hiçbir yerde görmediğim göl sularının üzerine düşen iri kar taneleri, muhakkak şu an sakin ve kendi iç hesap­larına gömülü olan Van Gölü’nün turkuaz rengine meftun olarak eriyip kaybolmak için yarış edercesine iniyorlar.
 
Bir de yağmur Van’da apayrı yağar. Ben yağmuru çok sevme­sine severim fakat bu yağmurun Van’da yağmasıyla çıkıp gönlümce ıslanamıyorum, kordon boyu yürüyemiyorum, sokak ve caddelerinde dolaşamıyorum. Şehrin egzotik görüntüsü buna müsait olmadığı gibi sanki insanları da buna müsait değil.
Bu haber toplam 336 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yavuz Bülent Bakiler, son yolculuğuna uğurlandı30 Eylül 2025 Salı 08:37
  • Güz Sonatı29 Eylül 2025 Pazartesi 13:14
  • Fatma Gülşen Koçak Hz Hatice’yi Anlattı23 Eylül 2025 Salı 11:20
  • Bursa: Şiir Şehir17 Eylül 2025 Çarşamba 12:09
  • Selim Cerrah Cihannüma Genel Başkanı oldu16 Eylül 2025 Salı 13:43
  • Genç Birikim dergisinin Eylül 2025 (279'uncu) sayısı çıktı.15 Eylül 2025 Pazartesi 11:47
  • Kaybettiğimiz Meçhul; Kendimiz11 Eylül 2025 Perşembe 14:21
  • Yaşayan Dil-Yaşatan Dil11 Eylül 2025 Perşembe 12:08
  • Modern Dünya İnsanın Hikayesi: Yokuşa Akan Sular10 Eylül 2025 Çarşamba 13:39
  • Şiir Ezber mi Bozacak Rahatsız mı Edecek?08 Eylül 2025 Pazartesi 10:43
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim