• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

“Kara gündür, gelir geçer” günlerinde evin e-hâli

“Kara gündür, gelir geçer” günlerinde evin e-hâli
Etkisini sürdürmekte olan korona günlerine tarihi bir kayıt niteliğinde “Evin e-hali.” Evlerin ve insanların içerisinden taşanların hüzünlü tanıklığına bir davet niteliğinde. Nursema Maraşi yazdı.

Yazının başlığındaki mısra Karacaoğlan’a ait bir tesellidir. Ozan’ımız “Kara gündür gelir geçer, gamlanma gönül gamlanma” diyerek sıkıntılı zamanların kasvetine şifa olacak seslenişiyle hiçbir şeyin kalıcı olmadığını hatırlatıyor yüreklerimize. Şair ve yazarların duyarlı yüreklerinden yansıyan beyitler, eserler ferahlık veren latif bir rüzgar gibi uzaklaştırıyor bizi kaygılarımızdan.

 

Hâla içinden geçmekte olduğumuz korona salgın sürecinin anlatıldığı bir kitap Karantina Günlerinde Evin e-Hâli. Kitap sosyolog ve mütefekkir iki yazarımızın Fatma Barbarosoğlu ve Nazife Şişman’ın karantina günlerindeki yazışmalarından oluşuyor.

 

“Elinizdeki kitap dünyanın neredeyse yarısından fazlasının karantinada yaşadığı Mart, Nisan, Mayıs ayları boyunca iki arkadaşın e-postalar üzerinden yazıştığı bir mektup olarak tarihin nehrine bırakılmayı amaçladı.” F. Barbarosoğlu

 

“Akşamları televizyon haberlerinde sayılara, grafiklere, virüsün yayılım hızına, mutasyona, aşının gelişim seyrine, antikor testinin güvenirliğine dair, uzman bilgisi gerektiren konularda uzun uzun konuşuluyor. Gereksiz ayrıntılarla karışan zihinlerde, malumat yığını altında kalma sebebiyle iki uç tepki ortaya çıkıyor. Ya makul olmayan bir korku ve endişe hali ya da komplo teorileriyle kes-yapıştır bigilerle desteklenen bir vurdumduymazlık. Sonuçta her gün yayın yapan televizyonlar, yapılması gerekenlere dair pratik ve net davranış kodları aktaramıyor izleyiciye.” N.Şişman

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/kara-gundur-gelir-gecer-gunlerinde-evin-e-hli-h42258.html

Bu haber toplam 258 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim