• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Kenan Alpay: Diyarbekir’de neler söylendi, neden söylendi?

Kenan Alpay: Diyarbekir’de neler söylendi, neden söylendi?

İki yıldan fazla bir zaman sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Temmuz Cuma günü “Biji Serok Erdoğan” sloganları eşliğinde gerçekleştirdiği Diyarbekir ziyareti siyasal sürecin ne denli hararetli ve hızlı değişimlere gebe olduğu gösteren gelişmelerden sadece biri olarak dikiliyor karşımıza. HDP’ye ilişkin sert tartışmaların Anayasa Mahkemesi’nde kapatma davası şeklinde de karşılık bulduğu bir vasatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “biz Diyarbakır’da 2005 yılında size ne demişsek dün de oradaydık, bugün de aynı yerdeyiz, yarın da aynı yerde olacağız” cümlesini kurmasına şaşıranlar, öfkelenenler ya da inanmayanlar olsa da AK Parti’nin 15 Temmuz sonrasında sarıldığı milliyetçi-devletçi söylem ve politikanın tahmin edilenden çok daha fazlasıyla zarar hanesine yazdığını iyice gördüğü anlaşılıyor. 

Hayır, HDP’nin hemen her zaman inatla tırmandırdığı ajitasyon ve provokasyon siyasetinin, Türkiye’deki radikal-marjinal sol hareketten LGBT misyonerliğine, Esed rejiminden Amerika ve Rusya’ya kadar her türlü çirkin partnerle eşzamanlı olarak iş birliği için heveskar tutumlarının bu süreçteki rolünü görmezden gelmiyoruz elbette. Lakin bütün bu çirkeflik ve tutarsızlık içeren tabloya karşın verilecek mücadelede milliyetçi-devletçi söylem ve ortakların sorunları çözmek bir tarafa daha da içinden çıkılmaz bir merhaleye doğru sürüklediğini somut gelişmeler de iyice aşikar kılıyor. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/kenan-alpay/diyarbekirde-neler-soylendi-neden-soylendi-36387.html

Bu haber toplam 131 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim