• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Kendini Yazan Şair: İsmet Özel

Kendini Yazan Şair: İsmet Özel
İsmet Özel, değişik zamanlarda değişik konumlamalar yakalar.

Yaşadıkça fark edilen bir devinim, bir değişim, varlığın bir akışı kendini duyurur. Bu, ısrarla bir yerde direnme değil, tam tersi, önümüze çıkan her durumu yeniden değerlendirip yeni bir durum alış göstermek demektir.

İsmet Özel’in şiirine en az iki cepheden bakmak gerekiyor.

Bunlardan biri şiirinde kullandığı imgelerin kaynağıdır. Bütün şiirlerde kullanılan imgeler için sadece tek bir kaynak olmayabilir. Ancak her zaman şairi besleyen ana bir kaynağa ulaşmak da mümkündür.

İsmet Özel şiirinin açığa çıkarılması gereken diğer cephesi ise bu imgeleri verebilmek için bir şair olarak kullandığı tekniklerdir. Buna kısaca anlatım teknikleri diyebiliriz.

Ayrıca bu şiirin dünyasında sosyal ve tarihsel zemin başta olmak üzere, bireyin bungunluğu, söylemeye değer bulunan veya söylenmek zorunda olunan gerçeklikler, her şeyin bir kez daha gözden geçirilmesi ve denetlenmesi gibi birçok eşit veya alt katmanlarda başka seçenekler de vardır. Bir şairin ve bir şiirin boyverdiği ortam diyebileceğimiz bu fizik ve psikolojik çerçeveler hiçbir zaman yok sayılamaz. Ama bunların tümünü, şimdilik yukarıdaki iki ana cepheden birine bağlamak mümkün görünüyor.

Devamı: https://www.insaniyet.net/kendini-yazan-sair-ismet-ozel/

 
 
Bu haber toplam 377 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim