• İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Kente ve İnsanlığa Sırrını Açıklayan Şiir

Kente ve İnsanlığa Sırrını Açıklayan Şiir

Sır

Şiir

Ve şair

Bir aynada dünyayı seyrediyorlar ve dünya bir şiirin, bir şairin aynasından bir sırrı seyrediyor. Şiir kelimelerin en konsantre hali olmalı. Mesela kalem yazmamakta direnip, ruh ateşten bir volkana dönüştüğünde yeryüzüne kendini atan her kelime şiir olmalı diyorum ben. Şiir o bilinmedik deryaların en bilinen cevheri gibi çıkmalı ehlinin elinden ziynetçilerin tezgâhına. Kalbin teridir şiir, acının, tutkunun ve yeniden tutunmanın kelimelerle akıp giden dolaşım biçimidir.

Şiir demişken, " insanlığın ağlama tarihine bir giriş" yapan, bu cesareti kendinde toplamış bir şair var aramızda. Bilal Can 2021 yılında ilk şiir kitabını İnsanlığın Ağlama Tarihine Bir Giriş ismi ile okurlarına taktim ediyor. Deneme ve inceleme alanında da kitapları olan yazarın en çok şair yönünün ön planda olduğu düşüncesindeyim. Zira o şiirin sularında derdini yıkamışlığı ile şair sıfatını hak etmektedir.

Bilal Can okuyucuyla buluşturduğu 37 şiirinde, insanı, kenti, savaşı, özlemi ve yalnızlığı imgenin çelik muhafazasında, birer şiir başlığı altında okuyucuya sunuyor. Her şiir kendini muhatabına göre ifşa ediyor. Aslında her şiirinde uyuyan ve uyandırılmayı bekleyen bir ağrı pusmuş bekliyor.

Devamı:https://www.kitaphaber.com.tr/kente-ve-insanliga-sirrini-aciklayan-siir-k4931.html

Bu haber toplam 292 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim