• İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

KİM OLDUĞUM BİLİNMEZ İKEN BEN KİM İDİM

KİM OLDUĞUM BİLİNMEZ İKEN BEN KİM İDİM
Âlem seccadesini sermiş, niyaza durmuştu. Bir görünüp bir kayboluyordum. Ellerim sıfatlarıma değiyordu, ellerim kendinden emin değildi.

Ellerim neye dokunduğunu, neye dokunacağını, neyi tuttuğunu, neyi tutacağını bilmiyordu. Çünkü bir görünüp bir kayboluyordum. Âlem seccadesini sermiş, ‘Gel’ emrinin hakikatini anlamaya çalışyordu. ‘Gel’ demenin ne demek olduğunu bilmiyordum.

Soruların Rabbi’ne  hamdolsun. Sorusuz cevaplar, cevapsız sorular yaratan, pıhtıya elbise giydiren, gölgeyi sahibine sadık kılan, yola eğrilik, yola doğruluk, yola istikamet veren, aşkı Hakka ve hakikate hürmetkâr kılan, ölüme hayat, hayata ölüm veren, ‘ol’ emrine de ol diyen Cenab-ı Mutlak hazretlerine selam olsun. O Şah-ı Rusûl’e mümkün’ün mührünü vurup, bilinmezi bilinene çevirerek lutfeyleyen Hâkim-i Mutlak hazretlerine hamdolsun, şükrolsun, aşkolsun.

Âlem seccadesini sermiş, niyaza durmuştu. Bir görünüp bir kayboluyordum. Ellerim sıfatlarıma değiyordu, ellerim kendinden emin değildi. Ellerim neye dokunduğunu, neye dokunacağını, neyi tuttuğunu, neyi tutacağını bilmiyordu. Çünkü bir görünüp bir kayboluyordum. Âlem seccadesini sermiş, ‘Gel’ emrinin hakikatini anlamaya çalışyordu. ‘Gel’ demenin ne demek olduğunu bilmiyordum. Gölgemin altındaydım henüz. Âleme bakarak, bir’e bir, ikiye iki, üçe üç dediğimi hatırlıyorum belli belirsiz.

Devamı: https://www.insaniyet.net/kim-oldugum-bilinmez-iken-ben-kim-idim/

 
 
Bu haber toplam 265 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim