• İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C

Kıraathanede Sesli Okuma “Yedi Güzel Adamdan Biri: Cahit Zarifoğlu”

Kıraathanede Sesli Okuma “Yedi Güzel Adamdan Biri: Cahit Zarifoğlu”
Kıraathanede Edebiyat GünleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Kıraathane Söyleşileri 16 Aralık 2022 Cuma günü Kahramanmaraşlıların huzurlarında olacak.

Kıraathanede Sesli Okumada bu hafta, bir grup Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Cahit Zarifoğlu’nun eserlerini seslendirecek. 16 Aralık 2022 Cuma günü akşam saat 17.45’te başlayacak programda Ümmü Gülsüm Çiriş, İlayda Çiğdem Yıldız, Emine Karatut, Hedil Dağıstani, İlayda Tosun, Sümeyye Kaya, Fatmanur Büyükkurt, Bilge Meryem Yaprak ve Sehed Elrahmun merhum Cahit Zarifoğlu’nun eserlerinden beğendiklerini sizlerle paylaşacak. Program Kahramanmaraş Öğretmenevi’nin bitişindeki Kıraathane’de canlı olarak gerçekleştirilecektir. Kahramanmaraş’ta yaşayan herkes programa davetlidir.

Haberimizi merhum Cahit Zarifoğlu’nun ruhuna birer Fatiha hediye ederek “Anlayarak Okumak” adlı denemesinden bir bölümle bitirelim:

Bir baba, duaları ve Kur’an-ı Kerim’i öğretmeye başladığı 6 yaşındaki çocuğuna, öğrettiklerinin anlamlarını da belletmek gerektiğini düşündü. Yalnız Kur’an okumayı değil, o harfleri tanıdıkça yazabilmeyi de öğretmeliydi. Ama en önemlisi öğrendiklerinin anlamıydı. Bu sebeple kendi bilebildiği kadarıyla, çocuğun da anlayabileceği şekilde öğrettiklerinin anlamlarını da açıklamaya çalıştı.

Devamı: https://www.insaniyet.net/kiraathanede-sesli-okuma-yedi-guzel-adamdan-biri-cahit-zarifoglu/

Bu haber toplam 197 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim