• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Kitap tanıtımı

Kitap tanıtımı
Gerçek Hayat'ın 1035. sayısında mektuplar, seyahatler, şehir ve mimari konularını inceleyen kitapların tanıtımları yer almaktadır.

Tarık Velioğlu, Halk İçre Bir Âyine, Ketebe Yayınları

Her ne kadar yerini elektronik postalara bırakıp kendisi bir nostalji gibi kalsa da mektup, uzun asırlar boyunca en mühim iletişim aracı olmuştur. Tarihimizde ise yalnızca iki dostun kaleme almasıyla sınırlı değildir mektup. Tasavvufta irşad ve tebliğ vasıtası olarak bile kullanılmıştır. Nasıl ki sözün girdiği her biçim -bilhassa şiir gibi- sûfîlerin elinde hakikatleri anlatmak için birer vesile olmuşsa, mektuplar da öyle olmuştur işte. İlk dönemlerden itibaren âriflerin dostlarına, devlet büyüklerine, ihvanlarına, dervişlerine yazdıkları bu satırlar, marifetullah ile irfan ve hakikate ilişkin meselelerin açıklanmasının zeminini teşkil eder.

Eser Peygamber Efendimiz (a.s.v.)’den günümüze dek tarih boyunca yaşamış Allah dostlarının, İslam büyüklerinin mektuplarından oluşan bir güldeste sunuyor okuyucuya. Bu mektûbâtlar mektûbâtını okurken kendinizi, her biri ayrı ayrı renklerle ve farklı farklı güzelliklerle tezyin olan, her birinden ayrı birer rayihanın hissedildiği çiçeklerle dolu bir gül bahçesine girmiş gibi hissedeceksiniz.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/kitap-tanitimi-3549976

Bu haber toplam 370 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim