• İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Konformizm Çıkmazı

Konformizm Çıkmazı
Küresel elitlerin ajandasındaki yeni dünya düzeni oluşturma planı ,insanlığın hayatını karartmaya devam ediyor.

Meşruiyet, vicdan, insaf ve merhamet duygusundan azade olan anlayışın amacı, hedefe ulaşmak. Bu yolda her yol ve yöntem gayeye hizmet ediyorsa normal kabul ediliyor. Güçlünün haklı kabul edildiği bu sömürge anlayışı ,insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük tehlike. Eğitimden kültüre, sanattan edebiyata her alanı dejenere ederek “ben” merkezli bir anlayışla ,narsist hegemonyaya mahkum etme temayülü gündemi meşgul ediyor. Bu uğurda sosyal medyadan sanat, müzik, edebiyat, eğitim ve sinema sektörü, en başat enstrüman olarak rol üstleniyor. Bilginin baş döndürücü bir hızla çoğaldığı, bilgi teknolojisinin hayatın her alanını kuşattığı asrımızda ,global ölçekli anlayış hedonizmi teşvik eden mantalitesiyle ruhları esir almayı hedefliyor. “Yeni insan oluşturma” hedefinin arka planında insanlığı konformizmin çıkmazında mankurtlaştırarak kontrol altında tutma emeli var.

Çıplaklığın ve eşcinselliğin ‘moda hayat tarzı’ olarak özendirildiği, yaşamın hedefinin “daha lüks bir hayat sürme”ye göre ayarlandığı, manevi değerlerin, “zaman sana uymazsa, sen zamana uy” metaforuna göre yoruma tabi tutulduğu bir dünyaya nasıl bir ad koyabiliriz? Bu manzarayı “konformizm” kavramı tasvir eder.

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/2021/11/11/konformizm-cikmazi/

Bu haber toplam 158 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim