• İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Kral 3. Charles’ın İslâm’a sempatisi

Kral 3. Charles’ın İslâm’a sempatisi

"Kraliçe 8 Eylül 2022 tarihinde ölünce yerine oğlu 3. Charles kral olarak geçti. Bunun üzerine Blogging Theology adlı youtube kanalında İslâm’a dair ilgi çekici yayınlar yapan Paul Williams, “Kral 3. Charles’ın İslâm’a Sempatisi” adlı bir video çekti ( ) ve kralın İslâm’la ilgili görüşlerini hatırlattı." Mustafa Körkün Tarhanacı yazdı.

Kraliçe 2. Elizabeth (Elizabeth Alexandra Mary Windsor, d. 21 Nisan 1926) 96 yaşında vefat etti. Kraliçelik dönemi tam 70 yıl sürdü. İkinci Dünya Savaşı sonrası tasarruf önlemleri sürecini de gördü, imparatorluktan devletler topluluğuna geçiş sürecini de. Soğuk savaş dönemini de yaşadı, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışını da. Kraliçe olduğunda Winston Churchill (1874 doğumlu) başbakandı, vefatından 3 gün önce (5 Eylül 2022) de Liz Truss’a (1975 doğumlu) başbakanlık yetkisini verdi. Hayatı boyunca tam 15 başbakanla çalıştı.  

Kraliçe 8 Eylül 2022 tarihinde ölünce yerine oğlu 3. Charles kral olarak geçti. Bunun üzerine Blogging Theology adlı youtube kanalında İslâm’a dair ilgi çekici yayınlar yapan Paul Williams, “Kral 3. Charles’ın İslâm’a Sempatisi” adlı bir video çekti ve kralın İslâm’la ilgili görüşlerini hatırlattı.

Paul Williams, videosunda Kral Charles’ın 1993 yılında, henüz Galler Prensi iken Oxford Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren İslâmi Çalışmalar Merkezi’nde yaptığı bir konuşmayı gündeme getirdi.

Kral Charles, konuşmasında şöyle söylüyordu:

“İslâm ve Batı arasındaki yanlış anlamaların sürüp gitmesi birçok açıdan çok gariptir. Çünkü bizleri, bu iki dünyayı (İslâm ve Batı) birleştiren unsurlar bizi ayıran unsurlardan çok daha güçlüdür. Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler, tamamı Ehl-i Kitap’tır.”

Sadece Kur’an’da kullanılan bu terim (Ehl-i Kitap) İslâm dışında Hristiyanlık, Yahudilik gibi ilahi dinlere inananların geneline verilen bir isim. Allah-u Zülcelal Al-i İmran Suresi 64. ayette şöyle buyurur: “Ey Ehl-i Kitab! Bizimle sizin aranızdaki müşterek bir kelimeye gelin! Ancak Allah'a ibadet edelim. Hiçbir şeyi O'na ortak koşmayalım. Allah'ı bırakıp bazınız bazısını Rab edinmesin.”

Kral Charles şöyle devam ediyor:

“İslâm ve Hıristiyanlık tek tanrılı müşterek bir vizyona sahiptir. Tek bir Yaratıcı’ya, dünya hayatının faniliğine, amellerimizden hesaba çekileceğimize ve ölümden sonraki sonsuz hayatın varlığına inanıyoruz. Paylaştığımız birçok ortak değer var: Bilgiye ve adalete saygı, yoksula ve ihtiyaç sahibine merhamet, aile hayatının önemi, ana babaya hürmet. ‘Anne babaya hürmet edin!’ emri aynı zamanda Kur’anî bir emirdir.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/mercek-alti/kral-3-charlesin-islma-sempatisi-h46805.html

 

 

 
Bu haber toplam 522 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim