• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Kültür ve sanat haberleri

Kültür ve sanat haberleri
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan ve dünyadaki üç “Kubbetü’l-İslam”dan biri olan Ahlat’ta, Malazgirt ruhunun yeniden yaşatılması için birbirinden renkli etkinliklerin planlaması yapılıyor.

Samet Tınas, Gerçek Hayat'ın 1033. sayısında kültür ve sanattan kısa haberleri bizler için derledi. Başlıklar: Malazgirt, Zaferin 949. Yıldönümüne Hazırlanıyor; Ayasofya Topkapı Sarayı'na Merakı Da Arttırdı; Bir Orgun Bakımı Dört Yıl Mı Sürer?; Boğaziçi Film Festivali Başlıyor; Antik Şehir 1600 Yıl Sonra "Merhaba" Diyecek.

Malazgirt, Zaferin 949. Yıldönümüne Hazırlanıyor

Türklerin Anadolu’ya girişinin kapısı ve “Anadolu’nun tapusu” olarak nitelendirilen Ahlat’ta, “1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı”nın kurulduğu Çarho mevkiindeki çalışmalar titizlikle yürütülüyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan ve dünyadaki üç “Kubbetü’l-İslam”dan biri olan Ahlat’ta, Malazgirt ruhunun yeniden yaşatılması için birbirinden renkli etkinliklerin planlaması yapılıyor. Bu kapsamda oluşturulan 35 kıl çadırın kurulduğu 400 bin metrekarelik alanda, karakucak, yağlı ve şalvar güreşi, atlı okçuluk, okçuluk, kökbörü yarışmaları ve geleneksel el sanatları çarşısı bölümleri oluşturuluyor.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/kultur-ve-sanat-haberleri-3549195

Bu haber toplam 388 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim