• İstanbul 20 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 25 °C
  • Konya 20 °C
  • Sakarya 21 °C
  • Şanlıurfa 26 °C
  • Trabzon 19 °C
  • Gaziantep 25 °C
  • Bolu 19 °C
  • Bursa 21 °C

Leylâ bir Özgecan mıdır?

D. Mehmet DOĞAN
Teş­hi­ri öven, teş­hir­ci­li­ği yü­cel­ten bir an­la­yış... Bir ka­dı­nın ce­sa­re­ti an­cak bu­nun­la ifa­de edi­li­yor. Ni­ce ka­dın “sa­nat­çı­” için kul­la­nıl­mış ka­lıp ifa­de: Ce­sur­ca so­yun­du!

Teş­hi­ri öven, teş­hir­ci­li­ği yü­cel­ten bir an­la­yış... Bir ka­dı­nın ce­sa­re­ti an­cak bu­nun­la ifa­de edi­li­yor. Ni­ce ka­dın “sa­nat­çı­” için kul­la­nıl­mış ka­lıp ifa­de: Ce­sur­ca so­yun­du!

Bu so­yun­ma mu­hab­be­ti­ni sa­bi süb­yan­dan, ebe­miz ya­şın­da, bir ayak­la­rı çu­kur­da ha­tun­la­ra ka­dar umu­mi­leş­ti­ren­ler kim­ler?

Ba­kın ga­ze­te­le­rin bi­rin­ci say­fa­la­rı­na: “Bi­rin­ci say­fa gü­zel­le­ri­” ile do­lu. Ya son say­fa gü­zel­le­ri? Müs­teh­cen­lik­le baş­la müs­teh­cen­lik­le bi­tir! “De­kol­te­” esas! Siz bu ga­ze­te­ler­de işin­den gü­cün­den, ba­şa­rı­sın­dan ötü­rü man­şet ol­muş ka­dın­la­ra rast­la­mış ola­bi­lir mi­si­niz? Fe­da­kâr an­ne­ler­den, ab­la­lar­dan bah­se­dil­di­ği­ni duy­du­nuz mu? 

Eğer rast­la­dıy­sa­nız, o te­sa­düf­tür! Ha­ta­dır, er­te­si gün iç ça­ma­şır­la­rı gö­rü­len bir fi­gür­le te­la­fi edi­lir. Ka­dın bu ke­sim için sa­de­ce cin­sel ob­je. Hiç alâ­ka­sız­la­rı bi­le bu sa­fa so­ka­rak tak­dim edi­yor­lar.

Da­ha ge­çen­ler­de bir sı­kı Ata­türk­çü ne de­miş­ti: “İ­na­dı­na so­yu­nun, mi­ni etek gi­yi­nin, de­kol­te ge­zin!” Bun­lar Atatürk­çü­lü­ğün, ya­ni mo­dern­li­ğin, ya­ni çağ­daş­la­ğın ol­maz­sa ol­ma­zı ola­rak su­nul­mu­yor mu? 

Ka­pi­ta­liz­min vaz­ge­çil­me­zi: Her ka­de­me­de ka­dın ti­ca­re­ti! Bu­ra­da ran­de­vu­ev­le­rin­de­ki pa­zar­la­ma­yı en ba­si­ti, en az kâr ge­ti­re­ni ola­rak gö­re­bi­li­riz. Ka­dın vü­cu­du pa­zar­la­ma­sı­nı fot­oğ­raf­lar­la, film­ler­le yap­mak bir son­ra­ki ka­de­me. Da­ha üst ka­de­me: Oto las­ti­ğin­den cik­le­te ka­dar ka­dın vü­cu­du­nun âlet edil­me­di­ği rek­lam bul­mak güç. Ka­dın hak­la­rı­nın ge­niş­le­til­me­si­ni, pa­za­rı ge­niş­let­mek ola­rak gö­ren­ler bun­lar­dan baş­ka­la­rı de­ğil.

Ka­dı­nı so­yun­ma­ya teş­vik eden­ler, te­ca­vüz­le­ri bal­lan­dı­ra bal­lan­dı­ra an­la­tan­lar­dan baş­ka­la­rı mı ki? 

Genç­le­re ser­best iliş­ki­yi tel­kin eden­ler, tav­si­ye eden­ler; ev­li­lik dı­şı iliş­ki­le­ri tah­rik ve teş­vik eden­ler kim­ler? Ya o dur­mak­sı­zın pom­pa­la­nan “sev­gi­li­ler gü­nü­” saf­sa­ta­sı ne­yin ne­si? 

Bun­lar ma­su­mi­ye­ti mü­ze­lik ha­le ge­ti­ren­ler de­ğil mi? Ah­lâ­kı, ede­bi, if­fe­ti, is­me­ti, hi­ca­bı, utan­ma­yı... söz­lük­ler­den ih­rac eden­ler ne­yin da­va­cı­sı olu­yor­lar? 

Ka­dın­lar or­da saf ve ley­li­dir (ley­la­’dır) di­yen Ah­met Ha­şi­m’­den ne­re­le­re gel­dik? 

Ne za­man­dır Saa­det­tin Kay­nak din­le­mi­yor­su­nuz? Te­le­viz­yon­la­nı­nız­da o müp­te­zel pav­yon, ge­ce ku­lü­bü ha­va­la­rı­nın rek­la­mın­dan baş­ka ne ya­pı­yor­su­nuz? Siz han­gi tar­zın tah­rik­çi­si­si­niz?

Ley­la bir öz­ge can­dır/Ka­ra göz­lü cey­lan­dır...

Do­yul­maz hüs­nü­an­dır (gü­zel­lik­tir)/Ka­nıl­maz bir içim su...

Ley­la, Ley­la, ah Ley­la....

Siz­ler, Öz­ge­can­la­rı Ley­la ol­mak­tan çı­ka­ran­lar, bar pav­yon mal­ze­me­si ha­li­ne ge­ti­ren­ler; por­nog­ra­fi­yi si­te­le­ri­nin vaz­ge­çil­me­zi ya­pan­lar... Şim­di çı­kıp sû­re­ti hak­dan gö­rü­ne­rek du­ru­mu kur­ta­ra­ca­ğı­nı­zı mı sa­nı­yor­su­nuz? 

Ese­ri­ni­ze sa­hip çık­ma­nı­zı bek­le­mi­yo­ruz, su­sun ba­ri!

Ki­tap hat­tı: Do­ğan İl­be­y’­in ki­tap­la­rı­… Ma­ra­ş’­tan ir­fan ha­ya­tı­mı­za hiz­met eden A. Do­ğan İl­bey 7 ki­tap bir­den ya­yın­la­dı: Cum­hu­ri­ye­tin Ka­ran­lık Yıl­la­rı, Al­da­tan Cum­hu­ri­yet, Ke­ma­list Cum­hu­ri­ye­tin Zu­lüm­le­ri, Mil­let Üs­tü­ne Dü­şün­ce­ler, Bir Hü­zün­kâ­rın ömür def­te­ri, Müs­lü­man Do­ğu­lu­nun De­ru­nu ve Dil ka­pı­sın­da Ya­zı­lan­la­r… ­Ki­tap­la­rın muh­te­va­sı­na ba­kın­ca, Do­ğan İl­be­y’­in ki­tap ya­yın­la­mak­ta­ki ge­cik­me­si­ni ola­ğa­nüs­tü sab­rı­na bağ­la­mak­tan baş­ka ça­re bu­la­mı­yo­ruz. (Fi­kir Tek­ne­si Ya­yın­la­rı, 0344 225 57 31)

Bu yazı toplam 548 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim