17 Aralık sürecini iyi takip ettiklerini belirten macar lider Vona, son kale olarak gördüğü Türkiye'nin bunun üstesinden geleceğini söyledi
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Macaristan Jobbik Partisi Genel Başkanı Gabor Vona, Gezi Parkı ve 17 Aralık olaylarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Güçlü liderliğe sahip Başbakan Erdoğan'ın, diğer sorunların üstesinden geldiği gibi bu sorunların da üstesinden geleceğini" söyledi. Vona, "Türkiye son kaledir, düşmemeli" dedi.
Macaristan muhalafet partisi Jobbik'in yıllık değerlendirme toplantısı Budspeşte'deki Sportmax Salonu'nda yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Türklere karşı yakınlığı ile bilinen Jobbik Partisi Genel Başkanı Gabor Vona, ülkede en dikkati çeken ve en hızlı büyüyen parti olarak popülerliğini gençler arasında arttırmaya devam ediyor.
Türkiye ile çok güçlü diplomatik kültürel ve ekonomik ilişkiler kurmanın ülkenin yararına olacağını ve uzun zamandır birbirinden uzak kalan kardeş halklarının yakınlaşma zamanının geldiğini aktaran Vona, Macar halkının esaretten kurtulmasına az kaldığını ve yüzlerini Doğu'ya çevirerek geleceklerini garanti altına alabileceklerini söyledi.
Haberin devamı için: http://www.dunyabulteni.net/haberler/286830/macar-lider-turkiye-son-kaledir































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.