• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Mahmut Övür: Ağıralioğlu masayı bombaladı

Mahmut Övür: Ağıralioğlu masayı bombaladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına HDP'nin açık desteği ve "14 Mayıs'ta yol haritasını biz çizeceğiz" çıkışı, Altılı Masa'yı bir kez daha karıştırdı.

Bu birlikteliğe İyi Partili milliyetçilerin ne tepki vereceği merak ediliyordu. İlk sert tepki Yavuz Ağıralioğlu'ndan geldi. Ağıralioğlu, deyim yerindeyse milliyetçilerin manifestosu niteliğinde bir çıkış yaptı. Zaman zaman Ağıralioğlu'nu, gelgitler yaşaması ve geri adım atması nedeniyle eleştirmiştim. Dünkü çıkışı biraz farklı gibi ama diğerlerine benzerse kendisini bitirir. Tersi olursa bu sözleri masada derin kırılma yaratır.
"Biz umut olarak kurulmuş bu masada, ümitlerine pusu kurulmuş bir partiyiz. Akşener siyasi dayatmayla karşı karşıya kaldı diye itiraz ediyoruz."
HDP'ye ilişkin söyledikleri de çarpıcıydı: "HDP'nin içinde olduğu bir denklemde, biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız, pazarlık vesilesi yapmayız dedik. Bu ilkesizliğe göz yumamayız."
"PKK'ya katil diyemeyenlerin, övenlerin oyuyla pazarlık ettiği masadan şantaj dilini kapatmak zorundayız."

***

CHP'NİN "KÜRT AŞKI"
Seçim süreci de ülkenin esas meselelerinden çok popülist gündem etrafında dönecek gibi görünüyor. Bu Altılı Masa'nın, özellikle de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilinçli bir tercihi.
Şimdi de dikkat ederseniz, masa ve medyası, ne önerilen "7 kocalı Hürmüz" modeli, ne CHP'nin göstermelik "Kürt sorunu" çıkışı ne de PKK'yı tekrar siyasetin aktörü yaptıracak CHP-HDP gizli ittifakı üzerinde duruyor.

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/ovur/2023/03/23/agiralioglu-masayi-bombaladi

Bu haber toplam 121 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim