• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

"Mai ve Siyah" kitap özeti

"Mai ve Siyah" kitap özeti
Servet-i Fünun Edebiyatı’nın önemli isimlerinden biri olan Halid Ziya Uşaklıgil’in bu eseri ilk olarak dönemin koşulları gereği 1896 yılında Servet-i Fünun Dergisi’nde bölümler hâlinde yayımlanır.

 Tamamına Hap Kitap uygulamasından ulaşabileceğiniz kitabın özet ve ses kayıtlarına dair bilgilendirme içeriğini istifadelerinize sunuyoruz.

Servet-i Fünûn Edebiyatı’nın en büyük nesir ustası olarak kabul edilen Halid Ziya, 1865 İstanbul doğumludur. Ailesi Uşaklı’dır ve yazarın Uşakizade ya da Uşaklıgil soy ismi buradan gelmektedir. Arkasında pek çok eser bırakan yazar, eserlerini kaleme alırken Realizm ve Sembolizm akımlarından etkilenmiştir.

Servet-i Fünun Edebiyatı’nın önemli isimlerinden biri olan Halid Ziya Uşaklıgil’in bu eseri ilk olarak dönemin koşulları gereği 1896 yılında Servet-i Fünun Dergisi’nde bölümler hâlinde yayımlanır.

Oldukça realist bir bakış açısıyla dönemin yayıncılık faaliyetlerini de anlatan roman, talihsiz bir gencin yazar olmak amacıyla hayata karşı giriştiği mücadeleyi konu alır. Başkarakter Ahmed Cemil merkezinde gelişen olaylar, onun hayal kırıklıkları ve acılarıyla anlatılır.

Henüz Mülkiye’li bir talebe iken iş hayatına atılmak zorunda kalan bir gencin yüklendiği ağır sorumluluk ve hayallerini gerçekleştirme çabası, zaman zaman büyük acılar eşliğinde yürek burkan bir biçimde ifade edilir. En yakın arkadaşının gözünün önünde aşama aşama yükselişine karşın kendisinin düşüşü, kitabın ismi “Mai ve Siyah”la daha da anlamlı hâle gelmektedir.

Devamı:https://www.dunyabizim.com/kitap-ozetleri/mai-ve-siyah-kitap-ozeti-h46164.html

Bu haber toplam 519 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim