• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Makyaj Yapan Ölüleri Görürseniz Dehşete Kapılmayın

Makyaj Yapan Ölüleri Görürseniz Dehşete Kapılmayın
Ölüler unutulur. Makyaj yapsalar da güzelleşemezler, hatırda da kalmazlar. Yine de unutulurlar. Mazide bıraktıkları farklılıkları ölmez.

İster dünyayı ister ölümü seçsinler, farklılıklarına makyaj yaparak gizlerler. Yoksa sükûnetle izleyemezler haberleri. Okurun makyaja ihtiyacı yok. O kadar hayatı kitaplarla yaşama imkânı bulmuştur ki; olaylara mucizevi görüş sunarak doğal güzellik kazandıracak ölçüde gençleşirler. A. Ali Ural, senin farkın nedir? Diye sorduğu eseri Makyaj Yapan Ölüler üzerinden dehşetin hayata ne yararı olduğunu düşündürüyor. Evet, okuduğunuza inanamayacaksınız. Ural'ın zekâsı herkesin aksine işliyor. O, çoğunlukça beğenilmeyeni, seçilmeyeni, bilinmeyeni, görülmeyeni, düşünülmeyeni ve akıl edilemeyeni görüp, uyup bunu içselleştirerek ortaya koyar.

Ölümden korkuyorlar, oysaki yaşamak da ölümün kendisiymiş. Bilmiyor muydunuz? Ölüm ve yaşamın sıkıştığı zamansızlığı zamandan ayırmak sizin farkınızmış. Nasıl yapacağız? Bu mümkün mü ki? Ölülerin makyaj yapması kadar mümkün, yaşayanların doğallığı kadar imkânsız.

Kişiyi diğerlerinden ayıran yegâne farkını anlayacağı gerçek kesitlerin, bir bir söze dizilmiş halidir denemeler. Eser, kırk bir denemeyle okuru selamlarken, zengin dili ve çağrışımlarıyla özgün bir üslupla kendini göstermektedir. Elden düşürmeden, bir solukta okuma zevkine kapıldım. Biri bu ustayı durdursun, yoksa herkesi adam edecek. Alimallah. Hadi talihi anlatan bir alıntıyla yazarın bakış açısını ve üslubunu irdeleyelim. "At şarkı söyleyemediği için talihsiz midir? Hayır, ama koşamazsa talihsiz olur. Köpek uçamadığı için talihsiz midir? Hayır, fakat koku alamazsa talihsiz olur. İnsan aslanları boğmadığı ve olağanüstü işler yapamadığı için bedbaht mıdır? Hayır, o bunun için yaratılmış değildir. Ama temizliği, iyiliği, vefayı ve adaleti kaybettiği ilahi değerler silindiği vakit bedbahtır." (s.32) Bir insana karşılık verebileceğin nedir? Evet, kendi farkımı diğer insanlara verebilirim. Benim diğer insanlardan farkım ile yararım olacak ve bana başkalarının yararı farklılıklarından olacak.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/makyaj-yapan-oluleri-gorurseniz-dehsete-kapilmayin-k4963.html

Bu haber toplam 340 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim