• İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Mart 2020 dergilerine genel bir bakış-3

Mart 2020 dergilerine genel bir bakış-3
Âsi, adına yakışan işler yapıyor

6. sayına ulaştı Âsi dergisi. Böylelikle birinci yılını tamamlamış oldu. Adına yakışan işler yaparak çıkmaya devam eden Âsi’ye nice iz bırakan sayılar diliyorum.

Derginin altıncı sayısından, poetika, eleştiri türü yazılardan paylaşımlar yapacağım.

Dergiler hakkında yazarken kendimden paylaşım yapmıyorum ama bu kez diğer yazılarla bir bütünlük oluşturduğu için “Şair Var Şiirci Var” yazımdan bir bölümü buraya almak istiyorum.

“Yazdığı iki ucube şiirle meydanda yer bulmaya çalışanlara bir bakın. Şiirlerinden daha çok kibirleriyle var olma yarışına giriyorlar. Yazdıkları dergileri bile almayan, dergide sadece kendi sayfasını taparcasına göklere çıkaran, usta şair payesini almış şairlerin sadece adlarını bir papağan hassasiyeti ile sayan, şiir üzerine yazılmış metinleri okumayı bırakın, bu metinlerden uzak durmayı maharet sayan ve bir kitap çıkarmak için editörlerin etrafında pervane olan bir güruh var şimdi meydanda.

Günümüzde şiir üzerine gereği kadar düşünüldüğüne inanmıyorum. Çünkü her şeyi çok iyi bilen bir şiirci ordusu ile karşı karşıyayız. Şiiri öğrenmek için sadece iç sesine kulak veren ve bu sesi dünyaya yayan kuru gürültüden kendimizi sakınmak hem ruh sağlığımız adına hem de şiir geleceğimiz adına büyük bir önem arz etmekte.”

Devamı: https://www.dunyabizim.com/mart-2020-dergilerine-genel-bir-bakis-3-makale,1674.html

Bu haber toplam 376 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim