• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Medeniyetimizin Mayası: Ahilik

Medeniyetimizin Mayası: Ahilik
Hayatın her alanını düzenleyen, değerleri ihtiva eden bir medeniyetin mensubuyuz. Bu medeniyet, diyalektiğiyle, vecdiyle, iddia ve öğretileriyle, asırlar geçse de her dem tazeliğini muhafaza etmektedir.

Medeniyetimizde  müstesna değerler vardır. Ahilik, bu bağlamda  değerlendirilebilecek bir  esnaf ve ticaret değerini ifade eder. Maziyi ihya ve geleceği inşa bağlamında  ülkemizde her yıl  “Ahilik Haftası” etkinlikleri düzenlenmektedir. 34.Ahilik  Haftası Kutlamaları, bu yıl 13-19 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başlangıçta Ahi Evran’ın medfun olduğu Kırşehir merkezli yapılan etkinlikler sonradan yurt geneline yayılmıştır.

        Kadim medeniyetimizin mayalandığı  Anadolu, bünyesinde barındırdığı  tarihi ve kültürel değerlerle ,Osmanlı bakiyesi coğrafyalar içinde müstesna bir yere sahiptir. Tarihi kaynaklar ve belgeler, Anadolu Selçuklu ve Beylikler   döneminden Osmanlı’nın kuruluşuna kadar geçen tarihi zaman diliminde Anadolu’nun sosyal, kültürel ve coğrafi bakımdan  çok hayati gelişmelere sahne olduğunu ortaya koymaktadır. Bu güzel vatan coğrafyası,  çok değerli şahsiyetlerin faaliyetlerine ev sahipliği yapmıştır.
           Çağları delen sesiyle  Yunus Emre, Türk dilinin ses bayrağını dalgalandıran Aşık Paşa ve  Gülşehri, Osmanlı cihan İmparatorluğunun manevi  gücü Şeyh Edebali, Süleyman Türkmani, Hacı Bektaş-ı  Veli ve Ahi Evran mana alemine bu topraklarda sultan olmuşlardır.

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/2021/09/13/medeniyetimizin-mayasi-ahilik/

Bu haber toplam 140 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim