• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Mehmet Acet: Erdoğan liderliğinde Türk diplomasisinin yeni bir zaferi

Mehmet Acet: Erdoğan liderliğinde Türk diplomasisinin yeni bir zaferi
Rusya’nın 24 Şubat’ta başlayan Ukrayna’yı işgal süreci, zaman zaman hız kesse de, yakın zamanda bitecek gibi gözükmüyor.

Ruslar, daha yavaş ama kararlı şekilde ülkenin doğusunda ilerleyişini sürdürürken, Ukrayna tarafı Batı’dan gelecek yardımlara güvenerek direnişten vazgeçme niyetinde olmadığını gösteren açıklamalar yapıyor. 

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin Ukrayna’ya verdiği HIMARS diye bilinen Yüksek Hareketli Topçu Roket Sistemi Ukrayna’nın direncini korumasına yardımcı oluyor. 
Ancak Ruslar, bu türden desteklerin devam etmesi halinde savaşın Ukrayna’nın diğer bölgelerine, hatta Avrupa’ya yayılacağı tehdidinde bulunuyorlar. 

Savaşın büyüyerek yayılma istidadı gösterdiği, tarafların birbirlerine karşı öfkesinin arttığı bir ortamda, Rusya ve Ukrayna tahılının uluslararası pazarlara nakli konusunda imzalanan anlaşmaların ne kadar değerli olduğunu takdir edersiniz. 

25 MİLYON HUBUBAT, TÜRKİYE’NİN BİR YILLIK REKOLTESİNİN ÜZERİNDE BİR RAKAMA TEKABÜL EDİYOR

25 milyon ton hububatın Türkiye’nin garantörlüğünde Afrika ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafına taşınacak olması, savaşla birlikte ortaya çıkan gıda krizi ve bazı bölgeler için açlık tehlikesinin önlenmesi anlamında büyük önem taşıyordu. 

Türkiye’nin geçen yıl hububat rekoltesi 17 milyon ton idi. 
Bu yıl bu rakamın 20 milyon tonun üzerinde çıkması bekleniyor. 
Bu da demek oluyor ki, Ukrayna ve Rusya’dan uluslararası pazarlara taşınacak olan hububat miktarı, Türkiye’nin tek başına bir yılda ürettiği üründen daha fazla olacak. 

Sözün burasında, bu krizin aşılması için başından beri ısrarlı ve kararlı bir tutum sergileyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün hububat krizi çözüldükten sonra yaptığı ve anlaşmanın genel çerçevesini yansıtan açıklamalarından şu alıntıyı yapalım: 

“Önümüzdeki günlerde başlayacak gemi trafiği ile Karadeniz'den dünyanın birçok ülkesine yeni bir nefes borusu açmış olacağız. Gemilerin çıkışından güvenli bir şekilde intikaline ve varacağı limana ulaşmasına kadar tüm süreçler üzerinde mutabakat tesis edildi. Bu son derece önemli planın icrası ve denetimi İstanbul'da kurulacak müşterek koordinasyon merkezi tarafından gerçekleştirilecektir.”

Devamı: https://www.haber7.com/yazarlar/mehmet-acet/3243931-erdogan-liderliginde-turk-diplomasisinin-yeni-bir-zaferi

Bu haber toplam 170 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim