• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Mehmet Acet: Erdoğan/Biden görüşmesi ve NATO Zirvesi öncesi Libya’ya yapılan çıkarmanın perde arkası

Mehmet Acet: Erdoğan/Biden görüşmesi ve NATO Zirvesi öncesi Libya’ya yapılan çıkarmanın perde arkası
Bugün gözler, Brüksel’de yapılacak NATO zirvesi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşmeye çevrilmiş durumda.

Biden’ın kasım ayında Demokratların adayı olarak girdiği seçimlerde ipi göğüslemesinden bu yana, “Yeni dönemde Türk/Amerikan ilişkilerinin seyri ve atmosferi nasıl olacak” sorusu kısmen ‘öngörülebilir’ hale gelmiş olsa da, bu soru geçerliliğini tümden yitirmiş değil.

Malum, yeni dönemde bu ilk yüz yüze görüşme olacak.

Bugüne gelene kadar, Biden’ın başkan adaylığı döneminde yaptığı ‘münasebetsizce’ açıklamalar ve 23 Nisan’da Erdoğan’ı Ermeni soykırımını tanıyacağım demek için aramış olması, akıllarda yer tutmuş durumda.

Dün Erdoğan’ın Brüksel ziyareti öncesi yaptığı basın açıklamasında, “23 Nisan’ı unutturacak bir görüşme olması” yönündeki temennisini dile getirmesi dikkat çekiciydi.

Geçen hafta yaptığı açıklamalarda, bu görüşmede ‘Tavize açık olmayacağına’ dair işaretler veren Erdoğan’ın Biden’la görüşmeye giderken ihtiyatlı bir iyimserlik içinde olduğu görülüyor.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/mehmet-acet/erdogan-biden-gorusmesi-ve-nato-zirvesi-oncesi-libyaya-yapilan-cikarmanin-perde-arkasi-2058762

Bu haber toplam 232 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim