• İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Mehmet Âkif Gençlere Ne Söyler?

Mehmet Âkif Gençlere Ne Söyler?
“Mehmet Âkif Gençlere Ne Söyler? -Mehmet Âkif’e Dair Söyleşiler-“ kitabı İstiklâl Marşı’nın kabulünün 101. yılı olan 12.03.2022 tarihinde okuyucusuyla buluştu.

2021 yılının “İstiklâl Marşı Yılı” olması dolayısıyla yıl boyunca pek çok faaliyet gerçekleştirildi. Türkiye Yazarlar Birliğinin gerçekleştirdiği faaliyetlerden birisi de TYBnin sosyal medya hesapları aracılığıyla yayımlanan Gülfem Akyıldız ve Nigar Gizem Ünal’ın hazırlayıp sunduğu 100. Yılında İstiklâl Gençliği programıydı. Bu programa Doç. Dr. Adem Polat, Alim Kahraman, Doç. Dr. Aykut Kişmir, Prof. Dr. Beyhan Kanter, Duran Boz, D. Mehmet Doğan, Prof. Dr. Fazıl Gökçek, Prof. Dr. Hacı Ömer Özden, Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Doç. Dr. Maksut Yiğitbaş, Dr. Mehmet Sılay, Mehmet Nezir Gül, Metin Önal Mengüşoğlu, Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Prof. Dr. Rıdvan Canım ve Selim Cerrah iştirak ettiği ve Mehmet Âkif’e ve İstiklâl Marşına dair kendilerine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap  verdiler. Söyleşi programı metne dönüştürüldü ve kitaplaştırıldı.

Mehmet Âkif Gençlere Ne Söyler? -Mehmet Âkife Dair Söyleşiler-“ kitabı İstiklâl Marşı’nın kabulünün 101. yılı olan 12.03.2022 tarihinde okuyucusuyla buluştu. Eserde İstiklâl Marşımız ve milli şairimiz Mehmet Âkif Ersoyun gençler ve milli değerlerimize dair vurgusunu, İstiklâl Marşımızın yazılışına giden süreci, Mehmet Âkif Ersoyun diğer kalem ve kelam erbabıyla dostluğunu, onun güçlü mücadelesini ve kişiliğini, 100. yılında milli marşımızın anlattığı ve anlatmak istediği manaları ele alan yazılar yer almaktadır.

Kitabı okumak için tıklayın.

Bu haber toplam 706 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim