• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Mehmet Nezir Gül

Mehmet Nezir Gül

1965 yılında Gaziantep’te doğdu. 1983 yılında Nizip İmam-Hatip Lisesini, 1987 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.

Hatay-Dörtyol, Erzurum-Köprüköy ve Nizip Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik ve idarecilik yaptı.

2014 yılından itibaren Millî Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında sırasıyla;

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı (24.07.2014-12.12.2017), Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (12.12.2017-07.01.2020), Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü (08.01.2020-12.01.2022), Din Öğretimi Genel Müdürlüğü (13.01.2022-16.08.2023) görevlerinde bulundu.

19.07.2023 tarihinde ise Bakanlık Müşaviri oldu ve Talim ve Terbiye Kurulu üyesi olarak görevlendirildi.

Din eğitimi, Özel Eğitim ve Yaygın Eğitim alanlarında sayısız hizmetiçi eğitimleri planladı, öğretim görevlisi olarak katılım sağladı. Yazılı, dijital ve görsel ders içeriklerin, yardımcı kaynakların hazırlanmasında bulundu. Ulusal ve uluslararası pek çok sempozyum ve kongrelere katıldı, yürütme kurullarında görev aldı ve bildiriler sundu.

19. ve 20. Millî Eğitim Şûralarında özel ihtisas komisyonu üyesi olarak çalışmalarda bulundu, genel kurulda aktif olarak görev aldı.

Geçici Koruma altında yaşayanların eğitim ve uyum çalışmalarında, Fırat Kalkanı ve Afrin bölgesindeki eğitim ve öğretim çalışmalarında yer aldı.

Yurt içi ve yurt dışında “Eğitim, Eğitim Yönetimi, Öğretmen Yetiştirme, Peygamber Efendimiz, Aile Eğitimi, Mehmet Akif, Gençlik Meseleleri, İmam Hatip Nesli, Türkiye’nin Sosyal ve Kültürel Yapısı, Dini ve Fikri Hareketler, Medeniyet Öncüleri” gibi konularda pek çok konferans ve seminerler verdi.

Öğrencilik yıllarından itibaren yazmaya başladı. Farklı yayınevlerinden çıkan kitaplarının yanında Diyanet Çocuk, Yeni Dünya, Genç Doku, Anadolu Gençlik, İlk Adım ve Turuncu dergilerinde; Millî Gazete, Akit, Milat ve Yeni Şafak gazetelerinde pek çok makale, köşe yazısı ve röportajları yayımlandı.

Halen, www.insaniyet.net adlı kültür, edebiyat, düşünce sitesinde yazılar yazmaktadır.

Yazı çalışmalarının yanı sıra, sosyal etkinliklerde de yer aldı. Millî Gençlik Vakfı, Türkiye Yazarlar Birliği, Eğitim-Bir-Sen, İHH, İmam Hatip Liselileri Derneği gibi pek çok dernek ve vakıflarda, üye ve yönetici olarak görev aldı. Yeşilay Cemiyeti Genel Merkez Mütevelli Heyet Üyeliği, Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Yayımlanmış çalışmaları:

Tüm Zamanların Efendisi  -100 Soruda Hz. Muhammed-

Cemil Dede Namaz Surelerini Anlatıyor (Resimli, Ortaokul Öğrencileri İçin)

Cemil Dede Namaz Dualarını Anlatıyor (Resimli, Ortaokul Öğrencileri İçin)

İslam’ı Aşkla Yaşayanlar

En Yüce İnsan

Duruşunu Bozmayan Adam: Mehmet Akif Ersoy

Yusuf -Bitmeyen Sevdanın Romanı-

Bana Sana Ona Dair Öyküler

Latîfeler-Hikmetler

O’nun İzinde -Peygamber Efendimizin Sünnet ve Tavsiyeleri-

Fâtıma -bir genç kızın kalbi-

Esmâü’n-Nebi -Peygamberimizin İsim ve Sıfatları-

Nasrettin Hoca Peygamber Efendimizi Anlatıyor (Resimli, Ortaokul Öğrencileri İçin)

Gönülden Dile Gelen Dualar

Cıvıl Cıvıl Dualar

 

Bu haber toplam 6181 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim