• İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Mehmet Nuri Yardım: Mustafa Kutlu

Mehmet Nuri Yardım: Mustafa Kutlu

Yaşadığımız koronavirüs salgınına dair her gün toplumu muntazaman bilgilendiren ve herkese güven telkin eden kıymetli Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, geçenlerde evde oturan vatandaşlarımıza yazar Mustafa Kutlu’yu okumalarını tavsiye etti. Arkasından birkaç bakanımız daha bu teklifi destekleyen beyanlarda bulundu. Bu açıklamalar edebiyat çevrelerinde memnuniyetle karşılanırken ben de büyük mutluluk duydum. Ne var ki, sağda solda ideolojik bağnazlıktan kurtulamamış bazı ‘köşe yazıcı’ları, bu halisane iyi niyeti çarpıtarak kullandılar ve ironiye kaçan, tuhaf, seviyesiz, kırıcı eleştiriler yaptılar. “Üslub-u beyan, ayniyle insan” denilmiş. Netice itibariyle bazıları, kötü lâflarıyla tıynetlerini gösteriyorlar, üzerinde durmaya değmez. Zaten çok sevilen Kutlu, inşallah bu vesile ile Türkiye’nin ‘en çok okunan yazarı’ olacaktır. Buna toplum olarak hepimizin ihtiyacı var, hele bugünlerde.

Mustafa Kutlu, Anadolu’nun ücra ve küçük şehrinde orta tahsilimi yaparken ismini duyduğum ve okumaya başladığım bir yazardı. Sonra İstanbul’a gelip de Edebiyat Fakültesi’nde tahsile başlayınca aramızdaki mesafe daha da yakınlaştı. Zaten Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde okuyup da, Mehmet Kaplan’ın talebesi olup da Dergâh Yayınevi’ni, yöneticilerini ve yazarlarını bilmemek, tanımamak mümkün değildi. Muhterem Ezel Erverdi’nin kurduğu bu gönül otağında Ahmet Hamdi Tanpınar’ın, Mehmet Kaplan’ın, Orhan Okay’ın, İnci Enginün’ün ve diğer edebiyat hocalarımızın eserleri neşrediliyordu. Tabii Mustafa ağabeyin (şükürler olsun ki, ona ağabey diyebilen bahtlı kişilerdenim) seçkin eserleri de bu çatı altında okuyuculara ulaşıyordu.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/mehmet-nuri-yardim/mustafa-kutlu-/haber-235794

Bu haber toplam 254 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim