• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Mensur Akgün: Laboratuvar sızıntıları…

Mensur Akgün: Laboratuvar sızıntıları…
Hatırlarsınız, salgın başladığında Kovid 19 virüsünün Çin’deki bir laboratuvardan mı sızdığı yoksa Amerika’dan mı sızdırıldığı tartışma konusu olmuştu.

Bazıları somut verilere ve geçmişteki tecrübelere dayansa da söylenenlerin çoğu komplo teorisi ya da siyasi eğilime göre tahmin mahiyetindeydi. Sonra araştırmalar da yapıldı ama ortaya somut bir sonuç çıkmadı. Genel kabul gören yaklaşım mutasyona uğramış hayvan virüsü olarak kaldı.

Ancak “laboratuvar sızıntısı” bir kavram olarak anlatıya ve literatüre girdi. Sadece biyologlar, doktorlar ve toksikologlar bu tür sızıntılar üstünde çalışmıyor, dünya siyasetin anlamaya ve anlamlandırmaya gayret edenler de kendi laboratuvarları olan zihinlerinin sızıntılarının dünyayı nasıl “kirlettiğini” tartışıyorlar. Realizm, liberalizm, medeniyetler çatışması gibi büyük anlatıların siyaset yapım ve siyaseti anlama süreçleri üstündeki zararlı etkilerine dikkat çekiyorlar.

Devamı: https://www.karar.com/yazarlar/mensur-akgun/laboratuvar-sizintilari-1589971

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim