• İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Meşhurlar kadar meçhullere de yer veren bir hatıralar sergisi: Şefik Can Hatıralar

Meşhurlar kadar meçhullere de yer veren bir hatıralar sergisi: Şefik Can Hatıralar
"Hayatına giren, yolunun kesiştiği, pek çok önemli ismi elbette başka kitaplardan da okuyup tanıyabilirdik. Ama o öyle kişilerle hemhâl olmuş, öyle kişilerin dar zamanında imdadına koşmuş ki Şefik Can Hatıralar kitabında işte bu insanlarla tanış oluyoruz.

Tam da ömür dediğin ne ola ki diye iç geçirdiğim, ahirinin evvelinden daha hayırlı olması için neler yapabilirim diye düşündüğüm şu sıralarda karşıma çıktı “Şefik Can Hatıralar” adlı eser. Sahi ömür dediğin neydi? Mesela iki kapak arasına sığar mıydı? Bir hayat ne kadar dokunabilirdi kalplere? İşte Şefik Can’ın hayat serüveni; tepeden tırnağa dopdolu geçen bir ömrün hikayesi… “Rahmetle anılmanın güzel şey” olduğuna inanılarak yaşanmış koskoca bir hayat. Her anını dolu dolu, tüm canlılara fayda sağlayarak geçirdiğimiz bir an mıdır ömrümüz? Şefik Can’ın örnek alınası yaşantısı; çalışmanın, azmin, vefanın, görgünün, usta-çırak ilişkisinin, sevginin, yokluğun, acının, çaresizliğin, umudun öyküsü. Yer yer tebessüm ettiren yer yer de hüzne gark eden bir mücadelenin öyküsü bu. Okudukça okumak, kavradıkça yaşamak istenecek bir hayat bu.

Çok erken yaşta annesini kaybeden, okul çıkışı arkadaşları annelerine koşarken mezarlığın yolunu tutan o küçük çocuk anne sıcaklığını sarıldığı toprakta bulur. Annesinin vefat anında söylediği son sözleri vasiyet bilip hayatı boyunca hak bildiği yolda ayaklarını sabit kılar. O ânı, hayatı boyunca tüm canlılığı ile yaşar Şefik Can.  Annesinin gözü vefat anında oğlunun ayakkabılarına ilişir. Buzda kaymayı kolaylaştıran çiviler çakılıdır ayakkabının altında. Ölüm döşeğindeki son sözü “Oğlum dikkat et düşmeyesin” olur. İşte belki de bu ikaz ve içinde mündemiç olan niyaz hürmetine Allah, Şefik Can’ı bu dünyaya düşmekten korumuş ve muhafaza etmiştir. Hz. Mevlana’nın eteğine tutunmayı, hocası Tahirü’l-Mevlevi ile tanışmayı nasip etmiştir.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/meshurlar-kadar-mechullere-de-yer-veren-bir-hatiralar-sergisi-sefik-can-hatiralar-h45167.html

Bu haber toplam 364 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim