• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Mesut Uçakan’ın Yeni Filmi “Suveyda” 10 Eylül’de Vizyona Girecek

Mesut Uçakan’ın Yeni Filmi “Suveyda” 10 Eylül’de Vizyona Girecek

Mesut Uçakan, Orta Anadolu’nun köylerinde yaşananları beyaz perdeye aktarmaya çalıştıklarını vurgulayarak, yakın tarihi ele alan filmler yapmanın kolay olmadığını fakat dürüst eleştiriler karşısında halkın övgüyle karşılayarak çalışmaları desteklediğini söyledi.

Türk Sinemasında özellikle “Reis Bey”, “Yalnız Değilsiniz”, “Kelebekler Sonsuza Uçar” ve “Sevda Kuşun Kanadında” gibi yapımlarıyla büyük ses getiren yönetmen, senarist ve yapımcı Mesut Uçakan’ın son filmi “Suveyda” 10 Eylül’de vizyona girecek.

Son olarak “Anne ya da Leyla” (2005) ve “Anka Kuşu” (2006) adlı uzun metraj yapımlarda yer alan Uçakan, on beş yıllık bir aranın ardından yeniden seyirci ile buluşacak.

Uçakan’ın son filmi “Suveyda” hafız olmak isteyen 11 yaşındaki Hadim’in öğrenme aşkı, azmi, umudu, hayalleri ve Süleyman Peygamber gibi kuşdili öğrenme çabalarını konu alıyor. Yönetmen ve yapımcılığını Mesut Uçakan’ın yaptığı, senaryosunu ise Hasan Yılmaz’ın kaleme aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Durmuş Sorgut, genel koordinatörlüğünü Gönül Moroğlu, yapım danışmanlığını ise Mustafa Karadeniz üstlendi.

Uçakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2019’un yaz aylarında çekilen filmin, 1930’lu yıllarda hafız olmaya çalışan bir çocuğun gözünden Türkiye’nin bir döneminde yaşananları ele aldığını söyledi.

Devamı: https://www.insaniyet.net/mesut-ucakanin-yeni-filmi-suveyda-10-eylulde-vizyona-girecek/

Bu haber toplam 432 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim