• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Metavers Nedir Ne Değildir?

Metavers Nedir Ne Değildir?
Metavers kavramı diğer ülkelerin aksine her nedense ülkemizdeki akademi, medya ve teknoloji çevrelerince “en çok konuşulan konular”ın başında yer almaktadır.

Bu hızlı konuşma ve irdelemenin Mateverse kavramının anlaşılmasını zorlaştırdığı da bir gerçektir. Çünkü bu konuşmaların çok büyük bir kısmının (hemen hemen tamamının) Metavers’i tanımlamaktan uzak bilgi kirliliği olduğu görülmektedir. Bu yanlış değerlendirmeleri bir nebze olsa gidermek için uzun bir derleme sunmak istiyorum.

Metavers Nedir?

Metaverse’in temelini önceki yazımda anlattığım blokchain ağı oluşturmaktadır. Temelini blockchain, iletişimini Blockchain İnternet’i, yapı malzemesini Web 3.0’ın oluşturduğu üç boyutlu (3B) sanal küresel ağa Metaverse denir. “Dünyadaki öteki dünya” veya “sanal evren” diyebileceğimiz bu yapı neticede bir sanal ağ (network) oluşturmaktadır. Bu ağ, son teknoloji ile üretilmiş ve üretilecek teknolojilerle dünyanın ve insanlığın üstüne gerilerek ikincil (dual) sanal evren oluşturulmaya çalışılmaktadır. Metaverse, şu âna kadar insanoğlunun üretmeye çalıştığı en büyük ikincil dünya inşa çalışmasıdır. İnsanlık, üretilen bu sanal evrene, ortamlara, âlemlere taşınmaya çalışılmakta ve böylece de insanlığa daha fazla teknoloji entegresyonu (pazarlaması) yapılabilmektedir. Daha önce milyonlarca kez üretilen küçük ölçekteki sanal dünyalardan (virtula reality), laboratuvarlarda yaşayan arttırılmış gerçeklik (Augmented Reality)  uygulamalarından hareketle “en büyük sanal evren” (Metaverse) üretilmeye çalışılmaktadır.

Devamı: https://www.insaniyet.net/metavers-nedir-ne-degildir/

Bu haber toplam 2661 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim