• İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Muhammed Emre Yapraklı: Zincirler kırılsın, Taceddin Dergâhı açılsın!

Muhammed Emre Yapraklı: Zincirler kırılsın, Taceddin Dergâhı açılsın!
Geçtiğimiz hafta Pazartesi günüydü. Sabah ezanı okunurken arkadaşlarımızla birlikte yola koyulduk. Apaydınlık bir gün, uzun ince bir yol…

100 yıl önce bu zamanlar yazılmış ve kabul edilmiş olan İstiklâl Marşı’nın yazılış hikayesini marşın yazıldığı Taceddin Dergâhı’nda Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan ile konuşacak, belgesel niteliğinde olacak programı da Şehir Ekranı’nda yayınlayacaktık.

Niyet hayır olunca akıbet de hayır olur ve insana asırlık bir enerji verirmiş. Aynen öyle oldu. Hızlıca yol almak bir an önce Büyük Şair Mehmet Âkif’in kaldığı ve marşımızı kaleme aldığı odayı görmek istiyorduk.

Ankara sınırları içerisine girdik. Telefonum acı acı çalıyordu. Çekim ekibi Dergah’taki yani Mehmet Âkif Ersoy Evi Müzesi’ndeki şahsın zorluk çıkardığını iletince tüm heyecanımın köreldiğini hissettim. Araçtan indiğimde buz gibi bir Ankara karşıladı bizi. Eskişehir’de büyüyen biri olarak havanın soğuğuna alışkındım fakat insanın soğuğu ile karşılaşmak beni üzmüştü.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/6539287/muhammed-emre-yaprakli/zincirler-kirilsin-taceddin-dergahi-acilsin

Bu haber toplam 296 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim