• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Muhit Dergisinin 34. Sayısı Yayımlandı (Ekim, 2022)

Muhit Dergisinin 34. Sayısı Yayımlandı (Ekim, 2022)
Şair ve yazar İbrahim Tenekeci yönetiminde yayın hayatına devam eden Muhit, yürüyüşüne kaldığı yerden devam ediyor.

 Eylül ayında merhum öykücü, yazar Rasim Özdenören'i dosya konusu yapan dergi, Ekim sayısında mutasavvıf, âlim ve gönül insanı Ömer Tuğrul İnançer'i sayfalarına konuk ediyor.

Daima Şiir

Usta çizer Hasan Aycın'ın bir çizgisiyle açılan dergi, her kuşaktan pek çok kıymetli ismin şiirlerine yer veriyor. Emel Özkan'ın "Deliliğe Vurmak" isimli şiirini Arif Ay'ın "Mâhûr Şarkılar/26", Dilara Ayşe Akdeniz'in "Kanayan Kalp Kumrusu", Harun Yakarer'in "Söz Verdiğim Gibi" isimli şiiri takip ediyor. Suavi Kemal YazgıçYunus KaradağMehmet TepeMahmut GürkanÂdem YazıcıSüleyman UnutmazErvanur ErdoğanNurettin DurmanMehmet Fatih ÖzEmre DemirMustafa MuharremNurullah GençTuba KaplanFatih Korkmaz, Mert Mevlüt Gökçe ve Yasin Mortaş bu sayının diğer şairleri.

"Simurg'a" şiiriyle İlyas Koç bu sayının arka kapağını süsleyen isim oluyor: "Bir güzüne ettik ki tesâdüf dem-i devr-i cihânın / Bülbül hâmûş gül solgun Sâhib-i Zaman gitti gideli"

Ömer Tuğrul İnançer Dosyası

Mutasavvıf, musikişinas, âlim ve gönül insanı Ömer Tuğrul İnançer'i sayfalarına taşıyan dergide birçok özel ismin yazıları yer alıyor. Saadettin Acar, "Bilge Bir Sufi"yi yazarken Nurullah Genç, "Söğüt Gölgesinde Bir Beyler Beyi"ni anlatıyor. Sibel Eraslan, "Bugün Ben Bir Güzel Gördüm" başlıklı yazısında Ömer Tuğrul Bey'in toplumsal hayattaki duruşunu "Fanusta, sırça sarayda değil, yaşamın kalbinin attığı yerdeydi konuşmaları ve duruşu." diyerek açıklıyor. Ekrem Demirli, "Ömer Tuğrul Bey'i Rahmetle Anarken" Mustafa Akar, "İşte Hz. İnsan" başlıklı yazısında, "Yaşamı peygamber telakkisini özetleyen bir ömürdü." diyerek yaşamındaki hassas noktalara dikkat çekiyor. Metin Erol, "Kıdemli Genç: Ömer Tuğrul İnançer"i detaylandırırken Serdar Tuncer "Hû Dede" başlıklı yazısında "O büyüklerinden görmediğini yapmazdı! En alelâde meselelerde dahi böyleydi bu." diyor. Haşim Şahin "Kadim Bilgelik Yurduna Yolculuk" başlıklı yazısıyla, İsmail Halis "Muhabbetli Bir Celal, Celâli Bir Muhabbet" başlıklı yazılarıyla Ömer Tuğrul İnançer ile yaptıkları seyahat anılarını yazıyor. Ahmet Tezcan "Son Delikanlı", Cevat Olçok "Dervişin Gelişi de Gidişi de Muhabbet Üzredir", Yağız Gönüler "Ölmeyen Aşktır, Aşk Olsun" başlıklı yazılarıyla dosyaya katkı sunan diğer isimler oluyor.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/muhit-dergisinin-34-sayisi-yayimlandi-ekim-2022-k5069.html

Bu haber toplam 575 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim