• İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Konya 16 °C
  • Sakarya 16 °C
  • Şanlıurfa 25 °C
  • Trabzon 18 °C
  • Gaziantep 21 °C
  • Bolu 15 °C
  • Bursa 16 °C

Mustafa Özcan'dan: Çatallaşmadan kapışmaya

Mustafa Özcan'dan: Çatallaşmadan kapışmaya
Devletin erkleri birbirine düşmüş durumda. Bütün erkler iç içe geçti. Adeta devlet organları ve çatısı çatırdıyor. Daha doğrusu kendi ellerimizle yaptığımız yapıyı kendimiz yıkıyoruz.

Ordu boyutunu bir yana bırakacak olursak; Gezi Parkı üzerinden gelişen süreç, Türkiye’yi Mısır veya Sisi yoluna sokma girişimiydi. Şimdi mesele kaldığı yerden devam ediyor. Lakin yeni boyutlar kazanarak. Mısır’da Müslüman Kardeşler, üzerlerine yıkılan bazı terör olayları üzerinden terörist bir hareket olarak damgalanıyor. En azından Başbakan Biblavi’nin ilk açıklamaları bu yönde ve referandum öncesinde Müslüman Kardeşleri terör damgasıyla damgalama belirtileri var. Türkiye’de de benzeri bir süreçle karşı karşıyayız. Türkiye’de sokak yeniden hareketlendiriliyor. Sokak boyutuyla da hükümete karşı son silkeleme hamlesi yaşanıyor. Mısır’da Savires, Müslüman Kardeşler’e karşı Black Block tarzı yeni bir milis hareketi kurma sinyalini verdi. Bunlar Sisi’nin hadimleri olmaya namzet Hıristiyan milisler olacak. Sisi baştan beri kolay olanı deneyerek Müslüman Kardeşler’i Kaide ile aynı çerçeve veya kare içine almak istedi. Böylece tasfiyeleri kolay olacaktı. Önce Hamas’la ilişkilendirmek istedi ve yetmeyince şimdi Kaide markasıyla damgalamaya çalışıyor.  Türkiye’de de benzeri bir niyetin olduğu seziliyor. Hizmet eksenine yakın yapılar hükümeti veya Başbakan Erdoğan’ı bir biçimde Kaide ile ilişkilendirmek ve böylece itibarsızlaştırmak istiyorlar. Her türlü atış serbest. İrancı, Kaideci damgalaması yapıştırıyorlar. İyi de bu ülke veya örgütlerin AKP ile başı ne kadar hoş? 

Today's Zaman yazarlarından Mahir Zeynalov, Twitter hesabı üzerinden “Savcı El kaide militanlarını yakalamak istedi hükümet önledi” diyerek operasyonu çarpıttı. Kaide suçlaması herkese uyarlanan bir basmakalıp suçlama. Kaide markası istihbarat savaşlarının veya kirli savaşların bir maskesi. Bakanlar doğru ya da yanlış Rıza Zerrab üzerinden tasfiyeye uğrarken Başbakan ve yakın çevresi de ismi Kaide ile anılan ve ‘Kaide sermayedarı’ olarak lanse edilen Yasin Kadı ile ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Dolayısıyla iddianame ile Kaide sermayesi bir biçimde Başbakan veya AKP’ye de bulaşmış veya bulaştırılmış olacak. Bu da artık yargısız infazın veya kuralsızlığın hangi aşamalara getirilebileceğini göstermektedir. Mısır’da Müslüman Kardeşler terör cemaati olarak gösterilerek onlara oy veren Mısır halkının bir kısmı veya seçmenlerin yarısı rencide edilmiş oluyor. Onun dışında da Müslüman Kardeşler mağdur olduğu halde terörist olarak damgalanıyor. Allah mağdur, mazlum ve samimi olanlara yardım etsin.

28.12.2013 Milli Gazete

Bu haber toplam 446 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim