¥
Bundan dolayı da İran ekseninin Suriye'de çözülmesi İslam birliğine ve İsrail'in sonuna giden süreci ardına kadar açacaktır. İran ise domino etkisiyle Şam'dan sonra sıranın öteki dostları; Maliki ve mezhep milislerine gelmesinden çekinmektedir. Allah aşkına İran Şam rejiminin İslam için değil saltanatı için çarpıştığını bilmiyor mu? Öyle olduğu halde hakkaniyet sebebiyle mi halkına karşı Irak'ta 8 yıl boyunca savaştığı Baas rejiminin Suriye kolunu tercih ediyor?
İran devrimden beri her vesile ile Sünni dünyayı itibarsızlaştırmaya çalışmıştır. Onlara göre, Amerikalılar tarafından öldürülen Ziya ul Hak Amerikancı idi! Suriye devrimcileri de Amerikancı. Onun ötesinde aşırı dinciler. Suriyeli muhaliflere aşırı dinci diyen İran'a birileri de faraza buna cevap olarak 'sapık dinciler' dese feryat koparmazlar mı? Öyleyse dillerini daha özenli niye kullanmazlar? Onlar herkese değecek, hiç kimse onlara ilişmeyecek! Öyleyse niye Sünni dünyayı karalamakta bu kadar ısrarcı davranıyorlar? Onlara göre, Sünni dünyanın ve tarihinin kayda değer hiçbir fazileti yoktur. Onlara ve müttefiklerine göre yaptıkları fetihler bile işgaldir. Suriye Müftüsü Ahmet Hassun, Endülüs için böyle demiştir. Hal böyle iken fiilen İran çatısı ve liderliği altında Sünni dünyayı birliğe ve onun ötesinde Şiileşmeye çağırıyorlar. Bilmeyen öğrensin diye yazıyoruz. Onların tarihten beri devam edip gelen nasibi suçlamalarına bir de günümüzde Amerikancılık ve aşırı dincilik eklenmiştir. Onlar gibi düşünmeyen herkes aşırı dincidir. Kanatlarının altına girenler ise mutedil dindar oluyor herhalde.
¥
İran ve ekseni, Halep'te Salahaddin'de Salahaddin'in küllerinden yeniden doğmasına engel olamayacaklar. Vakıa bütün yalanları tekzip edecektir. İslam dünyasının birlik ve beraberliği ve onun ötesinde dirliği düzeni, referans birliğine bağlıdır. Salahaddin döneminde Kudüs bu ruhla geri alınmıştır. Zihni duruluğa ve gönül sefasına ulaşmak ve hayretten kurtulmak ancak Sünni eksenli referans birliğine ulaşmakla mümkündür. Macid Arsan Geylani 'Hakeza Zahare Cilu Salahaddin ve Hakeza Adet el Kuds/Salahaddin Böyle Zuhur Etti ve Kudüs böyle Geri Alındı' kitabında bunun felsefesini yapmakta ve yazmaktadır. Kudüs, Fatimilerin yıkılmasıyla geri alınmıştır. Yine Kudüs günümüzde Şam-Tahran ekseni tarafından temsil edilen modern Fatimilerin yıkılmasıyla geri alınacaktır. Şakir Mustafa adlı Salahaddin Eyyübi'nin biyografisini kaleme alan yazar, Salahaddin Eyyübi'nin misyonunu dört başlıkta toplamaktadır. Sünni anlayışın hakimiyetini tesis etmek. İslam ittihadını temin etmek. Ahlaki diriliş. Cihad hareketini yeniden başlatmak ve Kudüs'ü kurtarmak. Nureddin Zengi ve Salahaddin Eyyübi önce Fatimileri bertaraf ederek ilk iki maddeyi gerçekleştirmişlerdir (Salahaddin, Şakir Mustafa, Daru'l Kalem, Dimeşk, s: 419). Nureddin Zengi'nin başlattığı süreci Salahaddin Eyyübi ikmal edip tamamlamıştır. İran İslam dünyasına hizmet etmek istiyorsa önünde tek seçenek ve yol var, gölge etmemek. İran İslam alemine gölge etmesin, kendisinden başka ihsan istemeyiz.
15.08.2012 Yeni Akit































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.