• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Mustafa Uçurum: Kamil Aydoğan’ın Hüzün Saati

Mustafa Uçurum: Kamil Aydoğan’ın Hüzün Saati
“Kitabın ismine bir şiirinin de başlığı olan Hüzün Saati dedik. Onun şiirinin ana temalarının da başında geliyor hüzün.”

Kamil Aydoğan’ın bütün şiirlerinin bir araya geldiği Hüzün Saati kitabının sunuş yazısında böyle diyor Ali Karaçalı. Sadece bunları demiyor elbette Karaçalı. Dostluğun, kardeşliğin, paylaşmanın, hüznün, sevincin ilmek ilmek dokunduğu bir giriş yapıyor kitaba. Bu satırları kitabın editörü olarak kurmuş olsa da o, bir dostu takdim etmenin tüm inceliklerini görebiliyoruz bu sunuda.

Hece Yayınları arasında çıkan Hüzün Saati, Aydoğan’ın daha önceki kitaplarındaki şiirlerinden ve kitaplarına girmemiş şiirlerinden oluşuyor. Bu çalışmanın ortaya çıkmasında büyük pay Ali Karaçalı’ya ait. Bunun yanında Aydoğan’ın kızı Ayşe Hicret Karakaya’nın da büyük desteği olduğunu öğreniyoruz.

“Kitabın hazırlanması aşamasında en büyük emek ve katkı, hiç kuşkusuz Kamil Aydoğan’ın sevgili kızlarından Ayşe Hicret Karakaya’ya ait. Birçok şiirin arşivlerden taranıp derlenmesinde, yayımlanmamış günlükleri arasından bulunup çıkarılmasında ve yazılmasında büyük çaba gösterdi. Kendisine teşekkür ederim.”

Dört bölümde bütün şiirler

Kitap dört bölümden oluşuyor. Yük, Hayatın Şiire Sığmayan Yüzü, Kitaplarına Girmemiş Şiirler, Yayımlanmamış Şiirleri.

Romanını ve günlüğünü okuduğum için hayata bakışına aşina olduğum bir isim Kamil Aydoğan. Hayatı anlamlandırarak yaşamak, iz bırakmak, etkisinin gücünü arttırtmak gibi birçok kıymeti hayatının merkezine alarak yaşamış bir gönül insanıydı o. Ne yazdıysa ne söylediyse yürekten söylediği muhakkak çünkü okuyanların gönlüne dokunan cümlelerin sahibiydi Aydoğan.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kamil-aydoganin-huzun-saati-makale,2316.html

Bu haber toplam 164 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim