• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Mustafa Uçurum: Ocak 2021 dergilerine genel bir bakış-4

Mustafa Uçurum: Ocak 2021 dergilerine genel bir bakış-4

Mahalle Mektebi’nde Şevket Bulut Dosyası

Dosya hazırlamak bir derginin olmazsa olmazları arasındadır. Kişiler, temalar, olaylar üzerinden hazırlanan dosyalar, dergiye de bir canlılık getirir. Yeter ki özgün ve bakir bir alanda hazırlanmış olsun dosya.

Mahalle Mektebi Dergisi 2021’e Şevket Bulut dosyası ile girdi. Abdullah Harmancı ve Ahmet Sarı’nın editörlüğünde hazırlanan dosya Bulut’un adına yakışır bir titizlikte ve incelikte ulaşıyor okuyuculara. Şundan eminim ki Şevket Bulut adıyla birçok kişi bu dosya sayesinde tanışmış olacak. Böylelikle bir dosya gerçek amacına hizmet etmiştir diyeceğiz. Sürekli dillendirilen konular ve kişiler yerine bir köşede kalmış cevherleri ortaya çıkarmak edebiyat tarihi anlamında daha büyük bir hizmettir.

Tanımaktan ve okumaktan mutluluk duyduğum isimlerdendir Şevket Bulut. Aramızdan ayrılmadan bir yıl önce tanışıp sohbetinden istifade etmiştik. Rahmet diliyorum Anadolu sesli yazarımıza.

Dosyadan örnek paylaşımlar yapacağım. Devamı Mahalle Mektebi 57. sayıda. Özellikle bir hikâyecinin dünyasına girmek isteyenlerin bu sayıyı mutlaka okumalarını tavsiye ediyorum. 

Şevket Bulut Sözlüğü

Ahmet Sarı, Bulut’un hikâyelerinin giriş kapısını sunuyor bizlere. Onu en iyi ifade eden sözcükleri örnekler eşliğinde ele alıyor. Ahmet Sarı’nın sözlüğündeki sözcükler; Alevi/lik, “Bulut Ozan” Mahlası, Cinler, Çocuk Gelin, Din Eleştirisi, Erzurum, Folklar, Gönül Defterim, Hikâye, Irgat, İdeoloji, Jandarma, Kaçakçılık, Lisan, Maraş, Namus, Olay Hikâyesi, Ömer Seyfettin, Para, Roman, Sadakatsizlik, Şaki / Eşkıyalık, Trajedi / Tekinsizlik, Uyarlama, Üslup, Vicdan, Yaratıklar, Zulüm.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/ocak-2021-dergilerine-genel-bir-bakis-4-makale,2101.html

Bu haber toplam 159 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim