• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Mustafa Uçurum: Ocak 2022 dergilerine genel bir bakış-2

Mustafa Uçurum: Ocak 2022 dergilerine genel bir bakış-2
Onuncu Yılında Karabatak Dergisi

2022’ye onuncu yılını geride bırakarak girdi Karabatak dergisi. 10 yılda 60 sayı. Bir dergide olması gereken her şey ziyadesiyle Karabatak’ta mevcut. İlk sayısından itibaren takip ettiğim, yazmaktan, hakkında yazmaktan büyük bir mutluluk duyduğum, kendimi de bu ailenin bir parçası saydığım bir dergi Karabatak. Çok güzel özetliyor dergiyi Ali Ural;

“On yıldır Türkçe yazıyor Karabatak, Türkçe düşünüyor. Kalbi doğduğu andan beri teklemeden “Türkçe” diye atıyor. Altmışıncı sayımızın doğum sevincini geleneğimize uygun olarak mevlidle kutlayalım istedik. On yıl boyunca her sayıda yeni bir doğum sevinci yaşadık çünkü. Sadece bir edebiyat ve sanat dergisi değil Karabatak. Yeni şair ve yazarların doğuşuna tanıklık eden bir edebiyat ocağı. Şiirler, öyküler, denemeler ve çizgilerle gürül gürül yanıyor ocağımızdaki ateş. Yeni isimlerin doğumu yeni sevinçlerle karşılanıyor.”

Ali Ural’ın “Türkçe” vurgusu da elbette çok önemli.

Ben Karabatak dergisinin nice 10 yıllara ulaşmasını diliyorum. Dergiye emeği geçen herkesi başta Ali Ural Hocam olmak üzere canı gönülden kutluyorum.

10. Yıl Mevlidi

Her hali ile özgün bir dergi Karabatak. 60. sayının dosya konusu; Süleyman Çelebi Hz. ve Mevlid-i Şerif. 10. yıl mevlidi diyebiliriz bu konu için. İsabetli bir seçim olmuş. Dosyada yer alan yazılardan paylaşımlar yapacağım.

PROF. DR. AHMET NEDIM SERİNSU -Milletin Muallimi Süleyman Çelebi Hz. Mevlid-i Şerif’te* Neyi Talim Etti?

“Vesiletü’n-Necât/Kurtuluş Yolu’nu ve müellifini Türk milleti ve kardeş milletler çok sevmiş, çok tutmuş ve çok okumuştur. Hâlen de doğudan batıya, Türkistan’dan Anadolu’ya, Balkanlara, Kazan’a, Ufa’ya kadar manevi coğrafyamızda okunmaktadır. Çünkü o ve eseri, milletin gönlündeki Hz. Peygamber as sevgisini, bağlılığını mutadın fevkinde dile getirmiş büyük bir âlim ve edîb’tir.”

Devamı: https://www.dunyabizim.com/ocak-2022-dergilerine-genel-bir-bakis-2-makale,2476.html

Bu haber toplam 365 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim