• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Mustafa Uçurum: Yağmurun sesi

Mustafa Uçurum: Yağmurun sesi

Haziran ayının son günlerini yaşıyoruz ve yağmurlu günler devam ediyor. Yağmurun ruhumuza verdiği huzurdan daha çok acılarla sınanıyoruz son günlerde. Sele kapılıp giden hayatların ağıtı hiç dinmiyor. 2020 yılına dair olumsuz senaryolar salgının başrolünde yağmur ve depremler ile yaşamımızın merkezindeki yerini koruyor.

Yağmur bereket demektir. Mevsimlerin bile çizgisini değiştirdiği bu çağda gerekli tedbirler alınmış olsa her yağmur sonunda acaba yine canlar yanacak mı diye düşünmek yerine bize bereketi bahşeden Rabbimize şükrederek izleriz yağmuru.

Ben, bir dua niyetine geçsin diyerek bir güzelleme ile sesleneceğim yağmura.

Üstüm başım yağmur provası. Nazenin bir kuşun kanat vuruşları üzerimde dönüp duran. Ne çok yağmur yağdı böyle şehre. Ne çok ıslandım. Sanki yağmur hep bana yağdı. Sele tutuldum, sürüklendim. Bir yaşamak aralığının tam ortasında bir ışığın şavkı vurdu yüzüme. Yağmurun yıkadığı yüzüm apak oldu. Sen bereket gibi yağdın üstüme. Sağnak sağnak. Gün gelir yağmur yağmaz olur şehre. Sloganlar inletir sokakları. Kötürüm düşlerimi bırakırım, /başıboş/. Benim yağmurum çarpa çarpa yağar içime.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/mustafa-ucurum/yagmurun-sesi/haber-242522

Bu haber toplam 306 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim