Sene 1988. Mısırlı yazar Necib Mahfuz’un (1911-2006) Nobel Edebiyat Ödülü’nü aldığı yıl doğmuşum. Orta Doğu’nun Balzac’ının bundan haberi yok tabi.
Necib Mahfuz, Nobel kazanan ilk Müslüman ve tek Arap olarak tarihe geçerken ben de ailemin son evladı olarak ikizimden beş dakika sonra dünyaya gelmişim.
Doktor “son doğan büyük olur” demiş. Çocukluk döneminin “kim büyük, hangimiz abi?” çekişmesinde ikizime ve muarızlarıma karşı en önemli kozlarım arasında hep bu cümle vardı. Birbirimize hiç abi demesek de tıbben ben haklıydım.
Çocukluğumun en komik detayı ise ikizler mevsiminde doğmam ve burcumun ikizler olmasını ikiz bir kardeşim olmasına yormam… Burç meselesinin takvim işi olduğunu çok sonraları öğrendim.
Devamı: https://www.insaniyet.net/necib-mahfuzun-nobel-aldigi-yil-dogmusum/































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.